Proiectul Act4D-Eutrophication, ce privește schimbările climatice, a fost lansat la Universitatea ”Ovidius”.

223
Proiectul Act4D-Eutrophication, ce privește schimbările climatice, a fost lansat la Universitatea ”Ovidius”. - lansare-proiect-act4deutrophicat-1678971417.JPG

Articole de la același autor

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a organizat miercuri, 15 martie 2023, lansarea Proiectului „Măsuri active pentru restaurarea lacurilor de apă dulce și a apelor costiere afectate de eutrofizare cu scopul de a crește reziliența la schimbările climatice și conservarea biodiversității - Act4D-Eutrophication”.



Acest proiect va permite definirea și validarea de metodologii și proceduri de monitorizare a efectelor schimbărilor climatice, analiza detaliată a acestora și colaborarea cu comunitățile locale pentru implementarea unor măsuri de adaptare a acestora la efectele schimbărilor climatice și protecția biodiversității în lacurile cu apă dulce din România și a litoralului Mării Negre.

Alături de Universitatea Ovidius din Constanța, în cadrul proiectului Act4D-Eutrophication sunt parteneri: Universitatea Politehnica din București (UPB), Agenția Spațială Română (ROSA), Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad”din Iaşi (USV Iași), Eau de Web SRLși Europlastic SRL.

Proiectul Act4D-Eutrophication face parte din activitățile menite să dezvolte Centrul Național de Competență pentru Adaptarea la Schimbări Climatice – DTEclimate, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României (Apel: PNRR-III-C9-2022 – I5. Înființarea și operaționalizarea Centrelor de Competență) în baza unei competiții naționale organizate de Guvernul României.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5305 secunde