Proiectul "Kickstart Limanu", prezentat la Centrul Comunitar din localitate

302
Luni, 13 septembrie, ora 17.00, la Centrul Comunitar din comuna Limanu, va avea loc prezentarea atelierului de Artă Activă pentru educație împreună intitulat "Kickstart Limanu".
"Kickstart Limanu" este un proiect de educație creativă și culturală în care copii cu vârste între 6 și 15 ani au participat în ateliere de teatru, dans, desen și educație vizuală, explorând realitatea din care fac parte, dezvoltându-și potențialul creativ, pu-terea de reprezentare și de liberă exprimare prin produse culturale generate de ei și experimentând pentru prima dată implicarea civică în viața comunității. Inițiativa civică a copiilor s-a materializat printr-o vizită la primărie, unde au depus cereri semnate de către părinți pentru continuarea activităților inițiate în proiect.
"Kickstart Limanu" a început în luna august a acestui an și se va finaliza în prima zi de școală. Timp de o lună, copiii din Limanu și-au desenat visele și dorințele, au dansat, au făcut prezentări, au documentat povești reale din comună, au făcut știri despre comuna în care locuiesc, au relaționat prin exerciții de teatru, au construit din plastilină macheta ideală a centrului lor comunitar. Toate aceste activități au avut ca scop transformarea căminului cultural într-un centru comunitar educațional și cultural.
Proiectul "Kickstart Limanu" face parte din strategia pe termen lung a Ofensivei Generozității de Dezvoltare, Implementare și Diseminare a Metodei Proprii de Artă Activă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 11 Septembrie 2010
Stire din Cultură-Educație : Vor fi "strigate" peste 4.000 de cataloage
Pagina a fost generata in 1.8514 secunde