Protejezi mediul și câștigi o tablă interactivă pentru școala ta

203
Protejezi mediul și câștigi o tablă interactivă pentru școala ta - protejezimediul-1518450807.jpg
Trei săptămâni au la dispoziție școlile din județul Constanța pentru a se înscrie în competiția "Școala Zero Waste", ediția 2018. 
La cele cinci ediții anterioare au participat peste 595 de școli din aproape toate județele țării și din București și peste 60.000 de elevi implicați direct în competiție. Anul acesta, numărul premiilor se dublează așa că, sunt mai multe șanse ca aceștia să câștige o tablă interactivă pentru școala lor.


Desfășurarea competiției este simplă. Școala care acumulează cele mai multe puncte este desemnată câștigătoare. Punctele se obțin din organizarea a cât mai multor acțiuni educaționale din lista oferită de organizatori și din colectarea selectivă a mai multor deșeuri reciclabile: hârtie/carton, aluminiu, plastic/pet și altele. 


Detalii suplimentare despre procedura de înscriere și desfășurare a concursului pot fi găsite pe site-ul organizatorului, EcoStuff România. Prin participarea în "Școala Zero Waste", elevii și profesorii direct implicați își vor îmbogăți bagajul de cunoștințe privind protecția mediului și conceptul "zero waste - fără deșeuri", își vor dezvolta o atitudine responsabilă față de mediu și vor pune bazele unui sistem de educare și pregătire a celorlalți elevi și cadre didactice pentru a acționa într-un mod sustenabil în școală și comunitate. 


Aflat deja la cea de-a șasea ediție, concursul susține și întărește obiceiul colectării selective începând cu vârsta la care copiii își formează valori și deprinderi pe care le vor avea tot restul vieții. Prin implicarea copiilor se contribuie, indirect, și la informarea și responsabilizarea membrilor familiilor. 


Cei mai buni și implicați cinci elevi din primele cinci școli clasate la fiecare secțiune vor participa la "Zero Waste Summer Camp", tabără de Educație Ecologică organizată lângă Timișoara, în a doua jumătate a lunii august 2018. Dintre acești elevi vor fi desemnați câștigătorii ediției 2018 a concursului. Premiile vor consta în laptopuri, biciclete, tablete și multe altele oferite de sponsori.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0704 secunde