"Puterea dragostei", de la București pe scena Teatrului de Stat

180
1

Articole de la același autor

Joi, 30 ianuarie, de la ora 19, scena Teatrului de Stat din Constanța va găzdui un spectacol de la București - "Puterea dragostei", o comedie de Ion Băieșu, în regia Cristinei Maria Malaia. În distribuție: Eugen Cristea, Raluca Caragioiu, Eduard Cîrlan. 
O comedie despre coșmarurile unui părinte a cărui fiică îl anunța că se mărită cu un necunoscut. Acesta nu este numai un logodnic abia întâlnit, ci chiar un... extra-terestru. Fata vrea să fie pio-
niera căsătoriilor interstelare, dar până atunci trebuie să rezolve tot felul de detalii foarte prozaice, pline de haz. 
Ion Băieșu a fost și este unul dintre cei mai iubiți și apreciați scriitori umoriști. Ion Băieșu este comediograful despre care Nichita Stănescu spunea: "De câteva decenii, scrierile lui Ion Băieșu au defectul că plac și imprudența de a fi iubite. La el râsul e o formă de dragoste". Cine poate uita celebrele personaje pe care le-a creat pentru serialul tv "Iubirea e un lucru mare", "Tanța și Costel". Tot el este autorul scenariului filmului "Balanța" (1992), prezentat cu succes la Festivalul de la Cannes. Piesa sa "Dresoarea de fantome" a fost jucată în premieră absolută la Londra, în 1971. 


Comentează știrea

selea
27 ianuarie 2014
indiferenta ori prostie?

Voi astia de la CUGET mai aveti treaba cu ceea ce se intampla prin teatrele din Constanta ,ori oamenii de cultura de pe aceste maleaguri? Tratarea cu indiferenta a culturii locale poate avea repercursiuni pe termen lung si in ceea ce va priveste. V-ati gandit???

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 25 Ianuarie 2014
Stire din Cultură-Educație : Spectacole în teatrele constănțene
Joi, 23 Ianuarie 2014
Stire din Cultură-Educație : Week-end de poveste
Luni, 20 Ianuarie 2014
Stire din Cultură-Educație : Dan Puric vine la Casa de Cultură
Pagina a fost generata in 1.0244 secunde