Rafale de etno și rock "Tari ca piatra"

351
Rafale de etno și rock

Articole de la același autor

Vă plac percuțiile în rafale și ați vrea să vedeți ce poate face un violoncel rebel? Dacă sunteți interesați de așa ceva, atunci mergeți luni, 2 februarie, la ora 19.00, în clubul "Doors", unde aveți ocazia de a lua parte la un concert de muzică etno și rock, mângâieri șoptite și ritmuri "Tari ca piatra".


Doi muzicieni cunoscuți, violoncelistul Adrian Naidin și Ionuț Micu, toboșarul trupei "Compact", se reunesc pentru o nouă aventură într-un univers imaginat la granița jazz-ului cu rock-ul, la granița muzicii culte cu un filon etno autentic. Prezentat cu casa închisă de două ori în aceeași zi la Teatrul Național din București, proiectul "Tari ca Piatra" este un experiment acustic condus de violoncelistul Adrian Naidin, care cântă din nou, trecând cu măiestrie peste capriciile vremurilor, pentru a-și îmbrăca acordurile în iubire, adunată, în toate formele ei, într-un suflet zidit în emoții. 


Organizatorii spun că violoncelul lui Adrian Naidin spune povești. "Sună ca o întreagă orchestră uneori, alteori șoptește sau îngână versuri. Strălucitor în partiturile clasice, ingenios și tehnic în jazz, plin de forță și har în folclor, el explorează, delicat, dispoziții și nuanțe, pentru a ajunge la esențe. Îl secundează Ionuț Micu, percuționist cu o admirabilă deschidere spre genuri contemporane, care adaugă un viguros filon etno-rock celor mai sofisticate acorduri fusion europene. Pornit dintr-o mare prietenie și desăvârșit în incredibile exerciții de virtuozitate, spectacolul îmbină ritmuri în forță și povești de demult, simboluri și refrene vechi, înnobilate cu un glam cult contemporan", au precizat aceștia. Prețul unui bilet este 45 de lei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6898 secunde