"Rățușca cea urâtă" își povestește viața, într-un nou spectacol online

250

Articole de la același autor

Dacă este miercuri, 29 aprilie, atunci este timpul să vă întâlniți, tot online, cu "Rățușca cea urâtă". Piesa este o adaptare după Hans Christian Andersen și va putea fi urmărită, în direct, pe pagina de facebook a Teatrului pentru Copii și Tineret "Căluțul de Mare".

Regia, scenariul și scenografia poartă semnătura binecunoscutului Valentin Dobrescu. Muzica este coordonată de compozitorul Radu Alin Macovei Moraru. Spectacolul se încadrează în grupa de vârstă 3-10 ani, spectatorii având ocazia să îi revadă pe scenă pe Rovena Paraschivoi, Vasile Gherghilescu, Claudia Zaharia, Andrei Stroescu, Arina Cojocaru, Ion Ciolan.

Povestea aduce în prim plan un boboc de lebădă, clocit de către o rață. Micuța lebădă este considerată mai întâi urâtă de către rațe pentru neasemănarea cu bobocii lor și, cum nici ea, nici rațele nu văzuseră vreodată lebede, mica pasăre se încrede în părerile auzite. Apoi, ea se va întâlni întâmplător cu un cârd de lebede, care o primesc, recunoscând în ea un boboc din ai lor.

Desigur, povestea poate fi interpretată în mai multe moduri. În primul rând, regăsirea bobocului rătăcit simbolizează faptul că există întotdeauna speranțe pentru cineva aflat într-un mediu nepotrivit. O perspectivă mai largă reclamă acceptarea diferențelor dintre indivizi sau grupuri. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1288 secunde