Răzbunarea lui Amintiri din Epoca de Aur II

209
Răzbunarea lui Amintiri din Epoca de Aur II - 7149244de63a0baa9bd91ff165cfaf79.jpg
A căzut și Mungiu în păcatul matrixial. A făcut și o a doua parte la "Amintiri din Epoca de Aur" (ADEDA). De ce oare? Nu m-am mai plictisit de foarte mult timp la un film. Primul a fost chiar haios – legende palpabile, plauzibile, bazate pe posibile fapte.
ADEDA II - "Dragoste în timpul liber" pune în scenă niște legende universale din timpul comunismului. Este drumul invers - un caz singular descrie situația generală, pe principiul România - Țara Fractal - Orice se întâmplă în apartamentul tău jegos, se întâmplă în toată țara.
Oamenii își cumpărau Dacii vânzând sticle goale, oamenii furau produse de la muncă, oamenii dădeau șpagă la doctori. Totul spus cu o sută de trilioane de miliarde de cadre statice, cu aceleași apartamente, mașini, bibelouri și mileuri deprimante, încât simțeam nevoia de a mă uita la Power Puff Girls.
Ce mi s-a părut amuzant - sala era plină. La premiera părții întâi, abia dacă eram vreo 30 în sală. La partea a doua - SURPRIZĂ! Probabil s-a dus vestea că e funny și cool filmul. Așa că abia dacă am găsit un loc.
Ce li s-a părut lor amuzant - scena în care cei doi tineri adună aer dintr-un apartament, scena în care șoferul de găini simte din plin nevoia nevestei de a NU face sex, scena în care curcanul se uită la canalizare.
Singurul motiv pentru care li s-a părut amuzant - neștiință, nostalgie. Nu cred că și-ar dori să trăiască măcar o zi în acele vremuri. Și nu văd motivul pentru care tot facem filme despre acea perioadă. O dramă de tranziție ar fi mai indicată, un thriller a la Michael Clayton despre murdăriile politice ar fi mai realist. Să tot zgândărim comunismul și să scoatem în față lucruri (acum) hazlii mi se pare o lipsă totală de inspirație.
De ce a fost totuși cât de cât inspirat? Toate situațiile din film se regăsesc și azi în societate, la 20 de ani de la revoluție. Vorba aceea, tot niște bastarzi ai comunismului am rămas.
Hal1989

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 26 Octombrie 2009
Stire din Cultură-Educație : "Ovidius" și-a schimbat look-ul
Sâmbătă, 24 Octombrie 2009
Stire din Cultură-Educație : Spectacole de week-end
Pagina a fost generata in 1.6853 secunde