Recompensarea profesorilor participanți la olimpiade

712
Întrucât s-au iscat discuții cu privire la modalitățile de recompensare a cadrelor didactice care se implică în organizarea și desfășurarea olimpiadelor naționale și/sau internaționale pe discipline, Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a ținut să facă anumite precizări.
Conform legislației în domeniul educației, performanțele în pregătirea elevilor distinși la concursuri de profil/olimpiade școlare, concursuri cultural-artistice și sportive recunoscute de MECTS, materializate în obținerea premiilor (locurile I, II, III) - mențiuni și premii speciale la faza internațională și a premiilor (locurile I, II, III) - mențiuni și premii speciale la faza națională, județeană și interjudețeană/regională, precum și în obținerea de premii speciale, constituie un criteriu pentru acordarea gradației de merit.
De asemenea, constituie criterii pentru acordarea gradației de merit, pregătirea loturilor olimpice pentru concursurile școlare și participarea, în calitate de membru al juriului sau al comitetului de organizare, la concursurile și olimpiadele jude-țene, interjudețene (incluse în programul de activități și în calendarul inspectoratelor școlare/MECTS, naționale și internaționale). Situația este valabilă și în cazul pregătirii loturilor olimpice, activitatea în unități școlare vocaționale, participarea, în calitate de membru al juriului sau al comitetului de organizare, la concursurile și olimpiadele județene, interjudețene, naționale ori internaționale.
Potrivit reglementărilor în vigoare, profesorii care au pregătit elevii medaliați la olimpiadele și competițiile internaționale sunt recompensați cu premii în bani, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul dintre elevii premiați.
Această gradație se acordă pentru 16% din posturile didactice existente la nivelul inspectoratului școlar și reprezintă 25% din salariul de bază al funcției sau postului persoanei în cauză.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7288 secunde