Reconstrucția artefactelor dobrogene în mediul virtual

151

Articole de la același autor

În perioada 29 august - 7 septembrie, Laboratorul de cercetare în domeniul realității virtuale și augmentate (CeRVA) din cadrul Universității "Ovidius" a organizat a cincea școală de vară de medii virtuale din România - "Virtual Heritage Edition" (creatiVE), în parteneriat cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Universitatea Transilvania din Brașov - cu sprijinul Programului Comunităii Europene Horizon 2020, prin proiectul de cercetare și inovare nr. 692103, eHERITAGE. 


Ca și în editiile anterioare, cea de anul acesta a păstrat tematica aplicării realității virtuale în reconstrucția unor artefacte din Dobrogea, de data acesta focalizându-se asupra cartierului situat în imediata vecinătate a Catedralei "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constana. 


Lectorii invitai, Andrei Sharf (Universitatea Ben Gurion din Israel), Tiberiu Potîrniche (MINAC) și Florin Gîrbăcia (Universitatea "Transilvania" din Brașov), au introdus participanii atât în tainele reconstituirilor artefactelor virtuale, utilizând tehnici specifice fotogrametriei, cât și în metode de diseminare în spaiul WEB ale acestora. 


La efortul echipei ovidiene s-au alăturat lectori și studeni de la Universitatea "Transilvania" din Brașov, Universitatea "Durham" din Marea Britanie, dar și elevi ai Colegiului Naional "Mircea cel Bătrân", diferenele de vârstă neconstituind o piedică în emularea spiritului de echipă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Duminică, 11 Septembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Seară de autor, la Muzeul Marinei Române
Duminică, 11 Septembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Veste neașteptată! Se redeschide Cazinoul
Sâmbătă, 10 Septembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Sfințire a picturii bisericii  din Ion Corvin
Pagina a fost generata in 1.209 secunde