Rectorii constănțeni, luați la puricat

572
Rectorii constănțeni, luați la puricat - 0c641035c350e80b602d7cdfe60b357d.jpg
"«Apel pentru transparență către rectorii universităților din România» este deschis oricărui cetățean român (vezi detalii la http://blog.ad-astra.ro/) și este adresat rectorilor universităților României".
În continuarea apelului postat pe site-ul petitieonline.ro li se solicită rectorilor să-și facă urgent publice CV-urile științifice actualizate, care să cuprindă pe lângă un număr de indicatori specifici și o analiză generală a realizărilor științifice și manageriale.
Pe blogul specificat există un tabel cu 48 de rectori luați în considerare, dintre care 29 au publicat mai puțin de cinci articole de specialitate. Prof. univ. dr. Victor Ciupină se află în fruntea listei ca fiind cel mai prolific rector. Nu același lucru se poate spune despre Aurel Papari, rector al Universității "Andrei Șaguna", și Cornel Panait, rector al Universității Maritime Constanța.
"Doar opt din cei 48 rectori au adunat mai mult de cinci citări în întreaga carieră - care include, să ne reamintim, 20 de ani de libertate și acces la informație științifică, la care se adaugă avansul tehnologiei informației ce facilitează considerabil publicarea în reviste cu vizibilitate".

Rușinică!
Ecaterina Andronescu ocupă ultima poziție ca performanță științifică la nivelul celor opt instituții similare din Europa de Sud-Est. "Andronescu a publicat mult (62 de lucrări indexate de ISI) și cu utilitate medie pentru disciplina în care lucrează (85 de citări). La o analiză mai în detaliu, constatăm că 30 dintre citări sunt autocitări și multe dintre celelalte au apărut în reviste, românești sau străine, de nivel modest", potrivit analizei făcute de același portal http://blog.ad-astra.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 09 Februarie 2011
Stire din Cultură-Educație : Răpiți din băncile liceului
Marţi, 08 Februarie 2011
Stire din Cultură-Educație : "Monalisa" în variantă dobrogeană
Pagina a fost generata in 1.7517 secunde