Rectorul Rugină, reacție dură în cazul profesorului Dumitrașcu

613
7
Rectorul Rugină, reacție dură în cazul profesorului Dumitrașcu - rugina-1459497842.jpg

Articole de la același autor

Am primit pe adresa redacției o scrisoare semnată de rectorul Universității "Ovidius", prof. univ. dr. Sorin Rugină, cu privire la incidentul neplăcut din ședința de Consiliul Local al municipiului Constanța.


În calitate de rector al Universității "Ovidius" din Constanța, împreună cu membri ai corpului academic, am luat act cu surprindere și profundă mâhnire de respingerea acordării titlului de "cetățean de onoare" profesorului Gheorghe Dumitrașcu.

În acest context, subliniez următoarele:


Recomandarea pe care am semnat-o, în vederea acordării acestui titlu, a pornit de la realizările de necontestat ale profesorului Gheorghe Dumitrașcu în contextul înființării Universității "Ovidius", în 1990, domnia sa remarcându-se ca un adevărat ctitor al celei mai importante instituții de învățământ superior din sud-estul României. Pentru acest fapt conducerea universității l-a recompensat cu "Diploma de excelență" și insigna de "Laureat Ovidius" la ceremonia sărbătoririi împlinirii a 25 de ani de la înființare în anul 2015.

Rezultatul la care s-a ajuns în urma votului din Consiliul Local este cu atât mai de neînțeles pentru noi, având în vedere că din partea Universității "Ovidius" au fost înaintate trei recomandări: profesorii Adrian Bavaru și Victor Ciupină, în calitate de foști rectori – care au și obținut titlul de "cetățean de onoare"- și profesorul Gheorghe Dumitrașcu, în calitate de ctitor al acestei universități. În acest context, respingerea în plen a candidaturii acestuia din urmă, a umbrit întreaga ceremonie.

Nu dorim să intervenim în nici un fel în activitatea dumneavoastră, dar din perspectiva academică, considerăm că decernarea titlurilor de "cetățean de onoare" nu trebuie să devină câmp al luptelor și "răfuielilor" politice. Acordarea unui titlu onorific trebuie să reprezinte rezultatul consensului și respectului pentru candidat. Vă propunem, pentru viitor, în vederea evitării unor astfel de situații, ca votul acordării unui titlu să preceadă ceremonia decernării.

Față de cele întâmplate, eu și întreaga conducere a universității, ne exprimăm dezaprobarea pentru postura umilitoare în care a fost pus profesorul Gheorghe Dumitrașcu în ședința Consiliului Local din 30 martie 2016.



Comentează știrea

europeanu
1 aprilie 2016
Comunisti de peste tot ! Uniti-va !

se revolta comunistii ! Voi ati innebunit cu totii ! Oare ati uitat de tiradele jigodiei dumitrascu ? Eu nu !

Domnule Sorin Rugina
1 aprilie 2016
La ce ne foloseste istoria ?

Daca orasul in care traim este varza.La ce ne foloseste istoria daca-i laudati pe barbari. Voi,academicienii,istoricii,profesorii,doctorii,specialisti in toate,stati linistiti acolo cu nasul in cartile voastre in universitatile voastre,sa nu va implicati in viata sociala ca-i ofensati pe politicieni.Pe voi nu va intereseaza nimic altceva in afara de lucrarea de doctorat si faima voastra stiintifica.Pe vremea lui Ceausescu ati spus ca va streseaza securitatea,ca nu aveti voie sa vorbiti din cauza comunistilor.Acum cine va opreste. Profesorul Dumitrascu a fost laudacul lui Iliescu si taticul lui Mazare,ca despre laudaci este vorba.Asteptati premii de la analfabeti ? Aveti ce v-ati dorit. Voi toti intelectualii,daca mai existati pe undeva,sunteti o rusine pentru Romania.

ovidius pe intuneric
1 aprilie 2016
reactie

HAHAHAHAHAHAHA!!!!!!

delia
1 aprilie 2016
pt europeanu

SI-A PUS HASOTI OAMENII LA TREABA? RUSINE, HASOTI, PAPUSAR SEF!

europeanu
1 aprilie 2016
@delia

delia,fata mea,un nemernic si o jigodie penala ca hasoti nu ma poate cumpara pe mine niciodata.Si nu uita ca aici e vorba de dumitrascu cel care i-a dat titlul de h.c. ucigasului ilici iliescu.Oare cu ajutorul lui rugina ? Ia sa te vedem,stii ?

Metin
1 aprilie 2016
...

europeanu, rămâi la spălat mașini, că ăsta-i nivelul tău dintotdeauna.

dumitrascu
1 aprilie 2016
un porc comunist

fara obraz

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.745 secunde