Concurs Recunoaștere națională a Colegiului Pedagogic constănțean

488

Articole de la același autor

Zilele acestea, Ministerul Educației Tineretului și Sportului a desemnat câștigătorii ediției 2011 a competiției Școală Europeană. Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" din Constanța a câștigat pentru a treia oară titlul de Școala Europeană.
În anul 2004, când Ministerul Educației a inițiat această competiție, Colegiul Pedagogic a fost singura instituție din Dobrogea care a câștigat această distincție. De asemenea, la nivelul județului Constanța, este singura instituție care obține pentru a treia oară, consecutiv, titlul de Școală Europeană.
Portofoliul Colegiului s-a înscris în direcția lansată de Ministerul Educației, în sensul că, la această distincție pot aspira școli care au o bogată activitate de cooperare europeană, dar și proiecte în domeniul voluntariatului, ecologiei și al dezvoltării spiritului comunitar.
Dintre cele mai importante activități derulate de instituția noastră, în ultimii trei ani, perioadă care a fost evaluată pentru obținerea acestei distincții, amintim: Școlile de vară internaționale la care au participat elevii și cadrele didactice ale Colegiului în Statele Unite ale Americii, în Los Angeles și San Francisco, California (2008), în Anglia, în Stradford, organizată de Universitatea Oxford ( 2009) și la University College of London, Anglia (2010).
De asemenea, numeroasele proiecte bilaterale, cu instituții partenere din țări ca Franța, Suedia, Austria, Olanda, precum și cele două proiecte Comenius în care este implicat Colegiul în perioada 2009 – 2011, care presupun mobilități cu parteneri din câte 8 țări, au dus la câștigarea acestei distincții naționale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4837 secunde