Redescoperiți muzeele Constanței

488
La Muzeul Național de Istorie și Arheologie
O expoziție fotografică rarisimă
La parterul Muzeului se găsește Sala Tezaurului, în care pot fi văzute vase pictate din sec. VII - îHr., statuete de lut ars de tip Tanagra, colecții de podoabe alături de statui și statuete de marmură. O parte a etajului unu este închis pentru renovări, dar etajul doi și parterul sunt deschise în întregime.
În sala Ovidiu a muzeului vizitatorii sunt așteptați cu o expoziție temporară intitulată "Arheologia - Pasiune, Știință și Poezie". Organizată de tinerii de la Asociația Studenților la Arheologie și Istorie din România expoziția cuprinde imagini luate de pe siturile arheologice din județul Constanța, alături de obiecte găsite de tinerii ASAIR. Imaginile sunt însoțite de versuri ale poetului Ovidiu, de la al cărui exil la Tomis se împlinesc anul acesta două milenii.
Muzeul poate fi vizitat de miercuri până duminică, inclusiv, între orele 9-17. Biletul de intrare este 10 lei, iar pentru elevi și studenți 5 lei.

La Muzeul de Artă
Un pictor redescoperit
Bogatei colecții dedicate artei moderne românești, între care și o valoroasă colecție de picturi semnate de Nicolae Grigorescu, i s-a alăturat, la parter, o expoziție temporară dedicată pictorului Radu Drăgoescu. Artistul provenit dintr-o ilustră familie boerească a avut o fire foarte discretă, fapt pentru care numai acum opera sa începe să fie mai cunoscută, grație eforturilor fiicei sale Șerbana.
La etajul trei publicul poate vizita o inedită expoziție temporară, ce cuprinde desene, crochiuri și picturi ale artistului plastic constănțean Tudor Mirescu, intitulată "De la sacru la profan".
În galeria Museion se găsește expoziția "Prizonier al luminii orientale" a artistei constănțene Ana Roșoga. Lucrările din cadrul ei au fost inspirate de o călătorie în vara anului 2008 în Egipt.
Muzeul poate fi vizitat de miercuri până duminică, inclusiv, între orele 9-17. Biletul de intrare este 4 lei, iar pentru elevi și studenți 2 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4764 secunde