Reduceri mici, vânzări mari la Kilipirim 2008

363
Până pe 7 august, cărțile și muzica vor reprezenta un obiectiv cultural-turistic, în cadrul evenimentului Kilipirim, aflat la cea de-a doua ediție estivală la Constanța.

Kilipirim aduce 30.000 de cărți pentru toate gusturile, dar și muzică de calitate, de la jazz la muzică simfonică, potențialii clienți având o gamă variată de oferte culturale.
După cum denotă și poziționarea centrală a raftului cu cărți pentru copii, acest gen de literatură este în topul preferințelor cumpărătorilor, fiind pe val în trendurile editurilor, alături de cărțile de stil și cele motivaționale.
Titlurile de genul "Cum să obții cheia succesului" sau "Cum să-l cucerești în 10 pași" sunt foarte solicitate, având în vedere creșterea numărului acestora în librării și frecvența cu care apar.
Cărțile de stil, adresate în special femeilor, sunt în mare parte o extensie a revistelor pentru femei, încadrându-se în curentul "chick lit", adică chick literature (literatura în care femeile se regăsesc într-o mare măsură).
Una dintre atracțiile evenimentului este reducerea de 10 la sută pentru produsele Kilipirim. Deși nu este un chilipir fabulos, discount-ul "se simte" la achiziționarea mai multor cărți. Printre editurile participante la eveniment se numără Humanitas, Curtea Veche, Tritonic, Nemira, Polirom, Rao, Corint, Trei, All, Flamingo și Erc Press, care vor realimenta cu cărți tarabele, pe măsură ce cumpărătorii se vor hrăni cu "lava" culturii de la malul mării. Publicul evenimentului este destul de dens și numeros, ca de altfel la fiecare ediție a Kilipirim, până acum aproximativ 6.000 de cărți fiind vândute în câteva zile de eveniment. Una dintre explicații ar putea fi faptul că reducerile, deși foarte mici, atrag clienții în număr destul de mare, chiar dacă una dintre afirmațiile fataliste actuale ar suna "În România nu se mai citește…": "Se pare că oamenii sunt doritori de carte, ca dovadă că vin și cumpără cărți în număr atât de mare. Problema e la nivelul librăriilor și a managementului acestora, nu la nivelul cumpărătorilor", a spus Iuliana Radu, purtător de cuvânt al evenimentului.
Nu vor lipsi nici lansările de carte, autorii având posibilitatea de a-și prezenta producțiile literare în fața publicului de la malul mării. Astfel, vineri, 18 iulie, Bogdan Hrib și Răzvan Dolea își vor lansa volumul "Blestemul manuscrisului", la editura Tritonic, iar Eduard Tone își va lansa cartea "Castelul prințesei de caramel". De asemenea, Radu Paras-chivescu își va prezenta romanul "Inima smulsă din piept", urmând ca vineri, 25 iulie, Traian Ungureanu să își prezinte volumul "Olimpia în exil". Sâmbătă, 26 iulie, este ziua dedicată celor mici, cărora le va fi prezentată colecția "Fantasy", de la editura Corint, urmând ca duminică, 27 iulie, să fie prezentat romanul "Despre frumusețe", semnat de Zadie Smith.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6705 secunde