Regizorul Vladimir Anton: „Tinerii actori vin cu un alt suflu, o altă energie”

505
Regizorul Vladimir Anton: „Tinerii actori vin cu un alt suflu, o altă energie” - regizor2-1600884525.jpg

Articole de la același autor

În ultima perioadă, Teatrul de Stat Constanța a colaborat cu o serie de regizori, care au adus pe scena tomitană numai spectacole de calitate. Unul dintre aceștia este și Vladimir Anton, care a montat, aici, la malul mării una dintre cele mai recente premiere ale instituției de cultură, „Memoria apei” de Shelagh Stephenson, dar care a pus în scenă, în cadrul stagiunii estivale „Be Safe”, şi spectacolul „D’ale carnavalului”.

Acesta din urmă a putut fi vizionat la Teatrul de Vară Soveja, fiind pus în scenă de actorii de la Teatrul „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea. O dovadă cât se poate de clară că regizorul Vladimir Anton este un profesionist desăvârşit este şi ediţia de anul acesta a Galei Uniter, unde a fost nominalizat pentru un spectacol pe care l-a regizat în 2019. Acesta a fost nominalizat, săptămâna aceasta, la categoria „Cel mai bun spectacol”, iar un actor din distribuţie nominalizat, şi el, la categoria „Debut”. Piesa la care facem referire se numeşte „Oraşul nostru” şi a fost pusă în scenă de către echipa de actori de la Teatrul „Tomcsa Sándor” Odorheiu Secuiesc.

Pentru că am avut ocazia de a-l întâlni pe regizor, l-am întrebat cum a decurs, de-a lungul timpului, colaborarea cu instituţia de cultură constănţeană.

„Am jucat la Constanţa, la Teatrul de Vară Soveja într-un spaţiu extrem de generos şi mai rar întâlnit în teatrul românesc, ca dotări, un spaţiu absolut impecabil organizat pentru reprezentaţii în exterior. Relaţia mea cu teatrul din Constanţa a început anul trecut, când am regizat «Memoria apei», a cărei premieră a fost la începutul stagiunii trecute. Desigur, eu sunt mai mult decât deschis să mă întorc să regizez aici. De asemenea, sunt de părere că publicul trebuie să aibă parte de întâlniri cât mai variate şi diferite cu regizori care au viziuni şi personalităţi diferite, dar sunt convins că într-una din stagiunile următoare mă voi întoarce să lucrez cu trupa de la malul mării. Totodată, consider că teatrul din Constanţa trece printr-o perioadă fastă, datorată, în special, prezenţei extrem de animate a regizorului Erwin Şimşensohn, în calitate de director al instituţiei. În plus, trupa a trecut printr-o întinerire, iar întotdeauna când într-o trupă vin actori tineri este o mare bucurie pentru orice teatru. De ce? Pentru că ei vin cu un alt suflu, o altă energie şi sigur pot acoperi roluri de vârste diferite. Nu în ultimul rând, cred că teatrul trece printr-o perioadă bună, pentru că, din câte am observat eu, a fost şi susţinut de către finanţator, lucru care nu este foarte des întâlnit în ţară. Teatrul este o artă care costă, nu este o artă ieftină şi dincolo de resursele umane, care sunt foarte importante, este nevoie întotdeauna de resurse financiare pentru a-şi putea desfăşura activitatea în condiţii sănătoase”, a conchis regizorul Vladimir Anton.  



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4243 secunde