Resuscitări, descarcerări și evacuări la Universitatea "Andrei Șaguna"

195
Resuscitări, descarcerări și evacuări la Universitatea

Articole recomandate

Universitatea "Andrei Șaguna" din Constanța este prima instituție de învățământ superior din România în cadrul căreia se desfășoară, încă de anul trecut, cursuri de prim ajutor în colaborare cu SMURD.

În acest an universitar, cursurile pentru prima grupă de studenți s-au încheiat săptămâna trecută și o altă grupă va fi pregătită până la sfârșitul lunii martie.

Instructorul cursului este plutonierul major Adrian Mavromalidi, student șagunist în anul III, la Facultatea de psiho-sociologie, decorat cu Medalia "Meritul Sanitar" de președintele României Klaus Iohannis "în semn de apreciere pentru înaltul profesionalism dovedit și rezultatele remarcabile obținute în executarea misiunilor încredințate, pentru întreaga carieră dedicată salvării de vieți omenești".

Cursanții au beneficiat de logistica de instruire folosită și pentru angajații SMURD (manechinul care ține locul pacientului) și au simulat modalitățile de salvare a persoanelor conștiente sau inconștiente în cazuri de stop cardio-respirator, hemoragii, fracturi, crize epilep-tice, arsuri sau electrocutări.

Activitatea de formare a civililor de către fundația SMURD se face pe bază de voluntariat, instructorii fiind în afara programului de muncă astfel că studenții șaguniști beneficiază gratuit de acest curs. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3318 secunde