Revista "Tomis" plasează cultura în spații neconvenționale

611
Ieri, clubul Doors a găzduit lansarea revistei cul-turale "Tomis" și, totodată, lansarea volumului de poezii "Autodafe", semnat de redactorul Dan Mihuț și susținut de profesorul Marin Mincu.
Anul acesta, numerele revistei Tomis au fost dedicate câte unui regizor. Astfel, printre "victimele" de pe prima pagină s-au aflat Federico Fellini, Quentin Tarantino sau Nichita Mihalkov, regizorul lunii decembrie fiind Fritz Lang, cunoscut pentru filmele "The Indian Tomb", "While the City Sleeps" sau "Beyond a Reasonable Doubt".
Cu o puternică dorință de a se apropia de tineri, prin abordarea neconvențională a culturii, redactorii publicației "Tomis" reușesc, de fiecare dată, cu originalitate, să plaseze cultura pe noi culmi: "A fost un an plin de succese, suntem cea mai bună revistă din țară și sper să rămânem acolo", a spus Ion Tițoiu, directorul revistei "Tomis".
Anul viitor, numerele revistei "Tomis" vor fi dedicate personalităților din muzică, lansările urmând să aibă loc la Librăria Sophia, în licee, dar și în diferite cluburi constănțene.
Pentru anul viitor, revista "Tomis" își propune salturi calitative care o vor pro-pulsa, din punct de vedere al popularității, și mai mult, în special printre tineri: "Dacă vorbim de schimbări, nu va exista o revoluție, ci o evoluție în calitate și în re-lația cu publicul. Nu reprezentăm filosofia moartă, neciti-tă, din inima oamenilor, ci empatizăm cu publicul nostru și venim în întâmpinarea lui cu un discurs accesibil, deși cizelat, plăcut, deși cult, interesant, deși eru-dit", a punctat Bogdan Papacostea, redactor-șef al revistei "Tomis".
Numărul din decembrie al publicației culturale conține articole care aduc în prim-plan teatrul, dansul, muzica, filmul, arhitectura, litera-tura, materiale semnate de Adrian Tamaș, luana Luban, Dan Mihuț, Daniel Clinci, Mihail Vakulovski, Mitoș Micleușanu, George Vasilievici, Radu Leca, Bogdan Papacostea, ș.a.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8018 secunde