Revista "Tomis", provider de repere pentru tineri

843
Ieri, la Colegiul Național de Artă "Regina Maria" a avut loc lansarea numărului pe aprilie al revistei culturale "Tomis", eveniment la care au participat redactori ai publicației și elevi ai liceului gazdă.
Pornind de la ideea de a oferi elevilor repere demne de urmat, Bogdan Papacostea, redactorul șef al revistei "Tomis", a prezentat tinerilor o parte dintre redactorii publicației culturale: Mădălin Roșioru, George Vasilievici, Dan Mihuț și Daniel Clinci. "Știm că aveți niște modele destul de tâmpite, cum ar fi maeștrii vorbei goale de la televizor. Tocmai de asta vrem să vă arătăm oameni care se manifestă frumos prin scris. Dacă și voi aveți astfel de manifestări, e bine să știți că nu sunteți singuri", a spus Bogdan Papa-costea. De asemenea, el a punctat și problema (dez)echi-librului dintre confuzia generată de realitatea imediată și lumea armonioasă (măcar la nivel de concept) a artei: "Lumea noastră e anapoda, dar există și o lume în regulă, așa cum ar trebui să fie. Așa că am încercat să pun în contrast caricaturile prezentate ca model în mass media română și modele reale care, deși sunt discrete, reprezintă motorul real al civilizării în România".
Totodată, Bogdan Papacostea a subliniat faptul că nivelul de încredere în elevi trebuie ridicat, încurajându-i în acest sens să se exprime, capitol la care nu prea a avut succes. "Știu că voi par-ticipați activ la monologuri", a glumit acesta. Totuși, elevii nu au scăpat, Florin Petcu, graficianul revistei "Tomis", provocându-i la o demonstrație de daily strip (bandă desenată). Graficianul le-a explicat elevilor etapele care formează daily strip-ul: personajele, story-board-ul, creionajul și tușul.
Lucrările realizate de elevi vor putea fi văzute la viitorul Club de bandă desenată care, așa cum susține Florin Petcu, se va deschide în cadrul Alianței Franceze Constanța.
La finalul evenimentului, Bog-dan Papacostea a precizat: "Revista «Tomis» este o comu-nitate complexă, în care se întâl-nesc artiști plastici, muzicieni, teologi, prozatori, poeți. Asta face ca revista să poată ieși în mod competent în fața oricărui tip de public. De data aceasta, redactorii au decis să meargă la Colegiul de Artă, unde discuțiile despre frumos în general au avut nivelul așteptat".
Prezent la eveniment a fost și directorul revistei "Tomis", Ion Tițoiu, dar și profesori din cadrul Colegiului de Artă – Constantin Grigoruță și Marieta Besu, dar și Dorina Ivanciu, inspector arte în cadrul ISJ.
George Enescu este, luna aceasta, "cover boy" al revistei "Tomis", următoarele patru nu-mere urmând să fie dedicate jazzman-ilor Lead Belly, John Coltrane, Miles Davis și Keith Jarrett.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.558 secunde