Rezultate definitivat: 114 din 169

251
La Colegiul Comercial Carol I au fost afișate rezultatele probei scrise la examenul de definitivare în învățământ. Dintre cei 169 de candidați au obținut note peste 7,00 și au promovat 114, șapte candidați s-au retras, unul a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă și 47 de candidați nu au obținut notă de trecere. Procentul de promovabilitate fiind astfel de 67,45%.
Contestațiile se mai pot depune la sediul Colegiului "Carol I" astăzi între 8:00 și 14:00.
Cu referire la aceste rezultate, inspectorul general Răducu Popescu consideră că "profesorii care s-au pregătit temeinic pentru acest examen de maturitate și care au înțeles că meseria de dascăl este una foarte importantă au avut rezultate pe măsură. Totodată, fac precizarea că este primul an când acest examen se organizează la nivelul învățământului preuniversitar și că au existat camere de supraveghere, ceea ce reflectă o preocupare constantă de a pune semnul egalității între competență, muncă, preocupare și rezultate".
La nivel național, situația stă puțin mai rău, din cei 5.464 de candidați au promovat 62,23%. Dintre aceștia 25 de candidați reprezentând 0,46% au obținut nota 10,00. În schimb, 13,98% au primit note sub 5,00.
Disciplinele la care candidații pentru educatori/institutori/profesori pentru învățământul preșcolar au luat zece sunt filozofie, limba și literatura germană și educație fizică. Candidații pentru învățământul primar au avut alte preferințe ca materii de 10: română, matematică, asistență medicală generală (maistru instructor) religie și științe politice-cultură civică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6642 secunde