Rezultatele parțiale indică grevă generală în învățământ

252
Rezultatele parțiale indică grevă generală în învățământ - dd39400710867187ef39d00d99991082.jpg
Federația "Spiru Haret" a decis, în urma referendumului organizat printre membri, ca profesorii afiliați să intre în grevă generală pe termen nelimitat, cel mai probabil din 16 noiembrie, calendarul nefiind încă stabilit, a declarat președintele executiv Marius Nistor.
Celelalte sindicate din educație nu au stabilit încă dacă intră sau nu în grevă din 16 noiembrie, însă rezultatele parțiale se îndreaptă spre organizarea grevei generale, potrivit sindicaliștilor. "Din cauza numărului mare de membri și a mișcărilor de protest de săptămâna aceasta, încă nu a fost finalizat referendumul, dar din ceea ce avem până acum, 90% din voturi sunt pentru grevă", a precizat Simion Hăncescu de la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ.
Reprezentanții Federației Edu-cației Naționale au precizat că referendumul lor va fi finalizat săptămâna aceasta.
Una, dintre federații, Spiru Haret, a finalizat procedura de exprimare a opiniei în privința grevei, rezultatele arătând că profesorii sunt pentru organi-zarea grevei generale, însă federația va aștepta rezultatele celorlalte sindicate pentru a le corobora și a decide de comun acord asupra acțiunilor viitoare.
Nemulțumite de scăderea veniturilor angajaților din sistemul bugetar odată cu intrarea în vigoare a Legii unitare de salarizare, de trimiterea în concediu neplătit timp de 10 zile a salariaților din domeniul public în perioada octombrie - decembrie 2009 și de concedierea unui număr mare de salariați anunțată pentru anul 2010, sindicatele din învățământ au protestat, în cadrul Alianței Bugetarilor, printr-o grevă generală pe 5 octombrie și un miting în fața Palatului Victoria pe 7 octombrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9715 secunde