S-a deschis sezonul alegerilor în facultăți

701

Articole de la același autor

Luna ianuarie este perioada electorală pentru universitățile de stat din Constanța. Schimbările nu sunt majore, până acum fiind realeși tot vechii decani, iar în ceea ce privește candidații pentru funcțiile de rector, până la această oră, actualii profesori care conduc universitățile nu au contracandidați.

Primele alegeri la Universitatea "Ovidius" au avut loc în cadrul facultăților de Educație fizică și Sport, respectiv Teologie. Pentru prima facultate, a fost desemnat decan prof. George Stănculescu, iar teologii l-au reales pe ÎPS Teodosie, ambii decani aflându-se la al doilea mandat de lideri ai facultăților. Alegerile continuă și în zilele următoare, ultima ședință de desemnare a decanului fiind programată pe 6 februarie, în cadrul Facultății de Arte.

La Academie, alegerile decanilor vor avea loc în februarie
La Universitatea Maritimă Constanța, alegerile la nivelul facultăților se vor desfășura pe 28 ianuarie, la Navigație și Transport Naval, și pe 29 ianuarie, la Facultatea Electromecanică Navală. Pentru prima facultate și-a anunțat candidatura doar actualul decan, prof. univ. dr. ing. George Căruntu, în timp ce la Electromecanică, vor concura prof. univ. dr. Ioan Mircea Popovici și actualul decan, conf. univ. dr. ing. Ghiorghe Bătrânică.
În ceea ce privește Academia Națională "Mircea cel Bătrân", alegerile la nivelul facultăților vor avea loc abia luna viitoare, astfel: departamentul de limbi străine își va alege decanul pe 4 februarie, iar în cadrul facultăților de Marină Militară și Marină Civilă, ședințele elective sunt programate pe 8, respectiv 12 februarie. Deoarece perioada de înscriere și depunere a cv-urilor pentru funcțiile de conducere a început marți, încă nu s-a înscris nimeni pentru concurs.

Actualii rectori nu au contracandidați
Până la această oră, singurii care și-au anunțat candidatura pentru funcția de rector sunt actualii conducători ai universităților. Astfel, rectorul Universității "Ovidius", prof. univ. dr. Victor Ciupină, spune că va candida în mod sigur, atâta timp cât îi permite legea, iar deocamdată nu cunoaște un alt nume care să se înscrie în lupta pentru titlul de rector. La Universitatea Maritimă Constanța, singura candidatură prezentă pe site-ul oficial al universității este cea a actualului rector, Cornel Panait. Alegerile pentru funcțiile de rector vor avea loc pe 12 martie la Universitatea "Ovidius", pe 14 februarie, la Academie, și pe 18 februarie, la UMC.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2819 secunde