S-a luat decizia! Se ÎNCHID școlile și liceele din toată România. Când intră în vigoare măsura extremă

1566
S-a luat decizia! Se ÎNCHID școlile și liceele din toată România. Când intră în vigoare măsura extremă - elevi-1583772390.jpg

Articole recomandate

Din primele informații furnizate de autoritățile centrale, școlile și liceele se vor închide începând de miercuri, 11 martie, pe o perioadă de o săptămână cu posibilitatea de prelungire a acestei perioade.

Vom reveni cu amănunte!

UPDATE

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) a decis, astăzi, închiderea școlilor și grădinițelor în perioada 11 martie - 22 martie, a anunțat, luni, premierul interimar Ludovic Orban.

"Este o măsură cu caracter preventiv", a spus Orban.

UPDATE

Încă două cazuri de infecție cu coronavirus au fost confirmate, astăzi, în România, informează Grupul de Comunicare Strategică, numărul persoanelor depistate pozitiv ajungând la 17.

Este vorba despre o femeie de 73 de ani din Buzău și bărbat de 60 de ani din București.

UPDATE

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) a decis, luni, închiderea școlilor și grădinițelor în perioada 11 martie - 22 martie, a anunțat premierul interimar Ludovic Orban. "Am luat decizia (...) de suspendare a cursurilor în învățământul preuniversitar pe o perioadă limitată, cu posibilitate de prelungire, în funcție de evoluțiile care apar. E vorba de perioada 11-22 martie, inclusiv. Este o măsură cu caracter preventiv", a spus Orban.

El a afirmat că la baza acestei decizii au stat mai multe considerații. "Primul argument e legat de o creștere estimată a riscului de intrare în țară a unor persoane care vin din zone cu o largă răspândire a epidemiei. Avem informații despre foarte mulți cetățeni români care în momentul în care au aflat din presă, anterior emiterii deciziei guvernului italian, despre posibilitatea închiderii Lombardiei, și-au făcut bagajele și se pare că mulți au pornit spre România", a afirmat Ludovic Orban.

Premierul a punctat că decizia privind suspendarea cursurilor a fost luată pentru o perioadă de timp "relativ scurtă", opt zile de cursuri. "Vrem să și vedem evoluția în ceea ce privește numărul de diagnostice, evoluția din mai multe puncte de vedere și grija noastră principală e de a-i feri pe elevi de orice risc de contaminare care ar putea apărea în cadrul cursurilor care se organizează la școală", a spus Ludovic Orban în cadrul unei conferințe de presă la sediul MAI.

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a precizat în aceeași conferință că măsura suspendării cursurilor de referă la toate unitățile de învățământ, fie ele de stat sau private. "Această măsură se referă la toate unitățile de învățământ preuniversitar, fie de stat, fie învățământ particular. Este vorba despre unitățile de învățământ preșcolar, adică grădinițe, primar, gimnazial, liceal și postliceal. Toate unitățile de învățământ preuniversitar", a spus ministrul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8416 secunde