Să ne aducem aminte de Laurenţiu Ulici. 78 de ani de la naşterea sa

347
Să ne aducem aminte de Laurenţiu Ulici. 78 de ani de la naşterea sa - volume2-1620408837.jpg
În urmă cu 78 de ani, în luna mai, se năştea la Buzău, criticul şi istoricul literar Laurenţiu Ulici. Din păcate, el a decedat într-un tragic accident, în anul 2000, pe atunci fiind preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, funcţie pe care o deţinea din anul 1995. De el îşi amintesc, însă, reprezentanţii Bibliotecii Universitare „Ioan Popişteanu”, care spun că în colecţiile bibliotecii se regăsesc multe dintre volumele semnate de către acest autor.

Ei susţin că, după tată, avea origini maramureşene (comuna Rona), iar mama, născută Canetti, era fiica unui petrolist de la Schela Arbănaşi. Absolvent a două facultăţi, cea de Litere şi cea de Filosofie din cadrul Universităţii Bucureşti, a colaborat la revista „Contemporanul”, încă din studenţie, apoi la „România literară”, cu cronici de întâmpinare la volumele debutanţilor la rubrica intitulată „Prima verba”.

Editorial, el a debutat în anul 1971, cu volumul „Recurs”. Destinul a făcut ca el să înceteze din viaţă accidental, la 16 noiembrie 2000, intoxicat cu monoxid de carbon, din cauza unei sobe stricate, în casa unui prieten din satul Părău de lângă Făgăraş, unde rămăsese peste noapte, după o întâlnire cu intelectualii din zonă.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1858 secunde