"Să ne răzbunăm, iubito!" - adevăr sau adulter

2982

Articole de la același autor

Pasiune, dragoste, plăcerea pericolului, voluptatea adulterului, puterea minciunii și reversul adevărului. Sunt coordonatele spectacolului "Să ne răzbunăm, iubito!", în regia Feliciei Dalu, prezentat în premieră la Teatrul de Stat Constanța. O comedie care a fost pe placul publicului și care, cu siguranță, va avea viață lungă la Teatrul de Stat, la fel cum s-a întâmplat și cu piesa "Scaiul". Dovadă: o sală neîncăpătoare, efectul pe care l-a avut asupra publicului și aplauzele pe care le-a primit.
L-am redescoperit pe Mihai Sorin Vasilescu, al cărui talent uimitor a provocat publicul, creând un Gaston abil, cu resurse inepuizabile de minciuni, fus-tangiu, dependent de distracții clandestine, escamotate sub titlul de "vânătoare". Energic, con-vingător, cu o interpretare nuanțată, Mihai Sorin Vasilescu se reproiectează, în mod fericit, într-un rol de comedie, reușind să creeze un personaj la fel de credibil ca cel din "Cabinierul".
Nevasta lui Gaston, Leontine (Maria Lupu – soția în plan real a lui Mihai Sorin Vasilescu), întruchipează cu succes femeia versatilă, bănuitoare, dar cu teamă de adevăr, analitică, dar incapabilă de a duce introspecția la capăt. Minciuna este pentru ea un motor care o intrigă și care o instigă la răzbunare. Adulterul, în acest caz, este calea pe care o alege pentru a fi chit cu soțul ei. Amantul său, Maurice, interpretat destul de neconvingător de Dan Cojocaru, apelează la cea mai la îndemână stratagemă pentru a o convinge pe Leontine să-i cedeze: îi prezintă defectele lui Gaston. Un argument căruia îi lipsește eficiența.
Așa cum ne-a obișnuit, Eugen Mazilu a creat, și de această dată, un personaj cu aderență la public. În rolul detectivului ager, dar cam încurcat în ale orientării, actorul are o interpretare vivace, te-meinică, prezentând un fel de Sherlock Holmes confuz și amuzant.
O interpretare bună a avut și Adrian Dumitrescu, care a făcut din Jean Pierre un personaj carismatic, duplicitar, care învinge orice teamă de a minți prin motivația banilor.
Prestații bune au avut și Mirela Pană - în rolul Angelei, Cosmin Mihale - în rolul lui Bertrand și Liliana Bărăscu - în rolul lui Babette.
O piedică în calea înțelegerii este lenjeria care îmbracă patul destinat adulterului: de un roz care aproape că-ți topește retina, lucios. Cam prea colorat chiar și pentru o comedie.
"Să ne răzbunăm, iubito!" este un proiect al actriței Maria Lupu, realizat în colaborare cu Fundația "Fantasio". Un spectacol accesibil, amuzant, plăcut și care nu te pune prea mult pe gânduri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6309 secunde