Peste 100 de ani de "Tosca":

Concurs Sacrificiul iubirii, pe scena Teatrului "Oleg Danovski"

536

Articole recomandate

Stagiunea de operă a Teatrului de Operă și Balet "Oleg Danovski" s-a deschis, duminică, 5 octombrie, cu spectacolul "Tosca", operă în trei acte aparținând lui Giacomo Puccini. Libretul a fost scris de Giuseppe Giacosa și Luigi Illica, după o piesă omonimă de Victorien Sardou, premiera având loc la Roma, pe 14 ianuarie 1900.
Opera "Tosca" impresionează de fiecare dată prin valorile morale pe care le exprimă - iubire, dreptate, credință și sacrificiu. Floria Tosca nu își încalcă moralitatea nici atunci când îl omoară pe Scarpia, șeful poliției, pentru a-și apăra integritatea. Nu ar fi depășit barierele moralității nici dacă i-ar fi împlinit dorința baronului Scarpia de a o avea, pentru că scopul ar fi fost unul etic.
Tenorul Daniel Stoica l-a interpretat pe iubitul Toscăi, Mario Cavaradossi, impunându-se prin forță și talent. Memorabilul "E lucevan le stelle", care marchează momentul de dinaintea morții, a fost încărcat de emoție, tenorul reușind să transmită cu succes intensitatea trăirilor personajului interpretat.
Din distribuție au făcut parte Stela Sârbu (Floria Tosca), Daniel Stoica (Mario Cavaradossi), Ștefan Ignat (Scarpia, București), Laurențiu Severin (Angelotti - debut), Constantin Acsinte (Sacristanul), Doru Iftene (Spoletta), Iulian Bratu (Sciarrone), Marius Eftimie (Temnicerul), Mădălina Diaconescu (păstorul).
Orchestra a fost dirijată de Răsvan Cernat, regia artistică a fost realizată de Gheorghe Bărbulescu, scenografia de Șerban Jianu, în timp ce regia tehnică a fost semnată de Andrei Ungureanu și Paul Lăcătușu, maestru de cor fiind Adrian Stanache.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0116 secunde