Salariile cadrelor didactice constănțene nu au suferit modificări

4116
Salariile cadrelor didactice constănțene nu au suferit modificări - a007ceafea657e5e9488326e088593dd.jpg
În contextul agitației provocate de faptul că în țară au existat cazuri de dascăli care și-au primit salariile serios diminuate, chiar și cu 300 lei, în urma aplicării defectuoase sau a neînțelegerii metodologiei de aplicare a Legii unice de salarizare, la Constanța e liniște.
Prof. Elena Buhaiev, inspector școlar general, ne-a declarat în primă fază că acest lucru "se datorează bunei pregătiri a contabililor noștri", ca mai apoi să ne specifice faptul că instructajul Inspectoratului Școlar Județean Constanța cu unitățile privind noua modalitate de calcul a fost de bun augur.
Pe de altă parte, prof. Mihai Contanu, vicepreședintele sindicatului constănțean din învățământul preuniversitar, ne-a declarat că la Constanța profesorii și-au primit salariile nemodificate pentru că "ordonatorul de credite s-a ținut de cuvânt și, cu excepția celor 2%, am primit salariul integral".
Pentru situațiile din țară, ministrul Muncii, Mihai Șeitan, consideră că "sunt neconcordanțe în încadrările pe care le fac local niște contabili, la instituții și pe care le verificăm cu direcțiile de prestații sociale. Sunt clare (prevederile Legii unice - n.r.), dar contabilii greșesc la încadrări și oamenii vin și reclamă că au salarii mai mici, dar compară cu altă perioadă a anului trecut, nu cu decembrie, de acolo se trag multe".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6047 secunde