Salariile profesorilor nu au șanse de… creștere

229
Salariile profesorilor  nu au șanse de… creștere - salariileprofesorilor-1464627489.jpg

Articole recomandate

Noua rundă de negocieri care a avut loc, ieri, între sindicaliștii din învățământ și reprezentanții Ministerului Muncii a eșuat. Și sâmbătă ei au refuzat propunerea unei creșteri salariale, în medie, cu 5% de la 1 ianuarie 2017.

Potrivit liderului Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FLSI), Simion Hăncescu, mulți profesori ar putea refuza să facă parte din comisiile de organizare a examenului de bacalaureat, fiind nemulțumiți de felul în care Guvernul tratează negocierile pe grila de salarizare.

Potrivit președintelui Federației Sindicale din Învățământul Superior Alma Mater, Anton Hadăr, noua propunere a Executivului îi nemulțumește din nou pe sindicaliști, pentru că ei și-ar fi dorit corecții salariale "mai consistente", anunțând că vor rămâne deschiși dialogului cu reprezentanții Ministerului Muncii. 

La rândul său, președintele FSE Spiru Haret, Marius Nistor, a afirmat că este nemulțumit de propunerea avansată de Executiv, însă apreciază interesul Guvernului pentru identificarea unor soluții care să conducă la detensionarea situației din sistemul de învățământ preuniversitar și universitar.

La sfârșitul săptămânii trecute, sindicatele din Educație au refuzat o altă propunere a premierului Dacian Cioloș, respectiv creșterea salariilor, în medie, cu 10% de la 1 august 2017. Liderii de sindicat au cerut membrilor Guvernului ca Ordonanța privind salarizarea în sectorul public să se aplice nediscrimi-natoriu de la 1 august 2016, cel târziu 1 ianuarie 2017, la fel ca la Sănătate, și au subliniat că nu vor accepta o diferență de un an în aplicarea acestui act normativ.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.178 secunde