Săptămâna filmului turc, la Casa de Cultură

103

Articole de la același autor

Centrul Cultural Turc "Yunus Emre" și Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța au pregătit o surpriză cinefililor constănțeni. În intervalul 23 - 27 februarie, are loc Săptămâna Filmului Turc, care propune proiecția a cinci filme în premieră. Proiecțiile vor avea loc începând cu ora 18, în Sala Mică din cadrul Casei de Cultură a Sindicatelor.

Săptămâna filmului turc începe cu proiecția lungmetrajului "Eșkiya / The Bandit / Banditul", în regia lui Yavuz Turgul, realizat în 1996.

Proiecțiile vor continua în registru dramatic cu lungmetrajul de debut al lui Mahmut Fazil Coțkun, "Uzak Ýhtimal / Wrong Rosary / Celelalte mătănii", din 2009.

Comedia romantică "Karpuz Kabugundan Gemiler Yapmak / Boats Out of Watermelon Rinds / Vaporașe din coji de pepene", din 2004, semnată de Ahmet Uluçay, va fi urmată de drama, din 2009, "Kiz Kardeșim Mommo / Mommo / Sora mea, Mommo", în regia lui Atalay Tasdiken.

Săptămâna filmului turc se încheie cu proiecția lungmetrajului istoric "120", semnat de Murat Saracoglu, din 2008, care readuce în prim-plan bătălia de la Sarikamiș, ca parte a campaniei din Caucaz purtate de armata Imperiului Otoman în timpul Primului Război Mondial. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0637 secunde