Săptămâna sărbătorii muzicii, la Constanța

139

Articole de la același autor

Președintele Alianței Franceze Constanța, Ileana Meheleanu, a declarat că, în această perioadă, la malul mării, se vor organiza ample manifestări dedicate unui eveniment de tradiție - Săptămâna sărbătorii muzicii ("Fête de la musique"). 


Manifestarea se va desfășura în parteneriat cu Liceele Teoretice "Ovidius", "George Călinescu" și Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", unde se vor derula diverse activități în care vor fi implicați elevii (karaoke, interpretare, audiții de muzică de diverse genuri, spectacole), sub semnul acestei ample manifestări internaționale. Această sărbătoare internațională francofonă, constituită ca o mare manifestare populară gratuită și deschisă tuturor, celebrează muzica, încă de la lansarea sa în Franța, pe 21 iunie 1982, și pune în valoare diversitatea practicilor și a genurilor muzicale. 


Pentru această ediție, Ministerul Culturii și Comunicării din Franța a ales ca temă «Vivre ensemble la musique». 


"Această nouă inițiativă a Alianței Franceze Constanța dorește să-i atragă pe toți iubitorii de muzică. «Fête de la Musique» manifestă, astfel, capacitatea permanentă de a se reinventa, ingenioasă și plină de viață, găsin-du-și locul printre cei mai tineri, la final de an școlar, în prag de vacanță", a declarat Ileana Meheleanu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3945 secunde