Sarailie de 100 de metri, preparată la Medgidia

485
De sărbătoarea Panairului, medgidienii s-au hotărât să facă cea mai mare sarailie
din lume. În 12 tăvi s-au preparat 1.500 de sarailie care, puse cap la cap,
depășeau lungimea de 100 de metri.

Cinci persoane au lucrat, începând de luni seara, la prepararea delicioasei prăjituri turcești.
O echipă de cofetari din Medgidia au preparat prăjitura tradițională turcească, sarailie, cu dimensiuni demne de Cartea Recordurilor, care a fost oferită, ieri, tuturor participanților la Panair. Sarailia uriașă, formată din alte prăjiturele mai mici, a avut o lungime de o sută de metri și a cântărit aproximativ 150 de kg.
Prepararea prăjiturii a început încă de marți, când echipa de cinci cofetari a început să pregătească foile care va înfășurat umplutura de nucă cu arome, iar miercuri seara a început însiroparea preparatului. În total, au fost folosite 60 kg de făină, 35 kg de zahăr, 25 kg de miez de nucă, cinci kg de lămâi, zece litri ulei, trei litri smântână. Dar cel mai bun gust îl dă siropul preparat din apa cu zahar, la care se adaugă și alte arome pe care bucătăresele pricepute nu le dezvăluie.
Sarailia a fost oferită tuturor participanților la ce-a de-a patra zi a Sărbătorii Panairului, atât localnici, cât și oaspeți și locuitori ai satelor învecinate.

De sărbătoarea Panairului, medgidienii s-au hotărât să facă cea mai mare sarailie
din lume. În 12 tăvi s-au preparat 1.500 de sarailie care, puse cap la cap,
depășeau lungimea de 100 de metri.

Cinci persoane au lucrat, începând de luni seara, la prepararea delicioasei prăjituri turcești.
O echipă de cofetari din Medgidia au preparat prăjitura tradițională turcească, sarailie, cu dimensiuni demne de Cartea Recordurilor, care a fost oferită, ieri, tuturor participanților la Panair. Sarailia uriașă, formată din alte prăjiturele mai mici, a avut o lungime de o sută de metri și a cântărit aproximativ 150 de kg.
Prepararea prăjiturii a început încă de marți, când echipa de cinci cofetari a început să pregătească foile care va înfășurat umplutura de nucă cu arome, iar miercuri seara a început însiroparea preparatului. În total, au fost folosite 60 kg de făină, 35 kg de zahăr, 25 kg de miez de nucă, cinci kg de lămâi, zece litri ulei, trei litri smântână. Dar cel mai bun gust îl dă siropul preparat din apa cu zahar, la care se adaugă și alte arome pe care bucătăresele pricepute nu le dezvăluie.
Sarailia a fost oferită tuturor participanților la ce-a de-a patra zi a Sărbătorii Panairului, atât localnici, cât și oaspeți și locuitori ai satelor învecinate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8542 secunde