Sărbătoare la Universitatea "Andrei Șaguna"

300
1
Sărbătoare la Universitatea

Articole recomandate

30 noiembrie, ziua Apostolului Andrei, Sfântul Protector al Universității "Andrei Șaguna", este o zi de mare sărbătoare pentru șaguniști, fiind și ziua de prăznuire a Patronului Spiritual - Sfântul Mare Ierarh Andrei Șaguna și, totodată, Ziua Universității. De peste 20 de ani, această sărbătoare este marcată prin activități științifice, sociale și artistice, menite să sublinieze legătura între idealurile Patronului Spiritual și obiectivele instituționale ale universității. În mod simbolic această săptămână a început cu slujba ținută de I.P.S. Arhiepiscopul Teodosie și un sobor de preoți pentru sfințirea altarului pe care au fost depuse spre închinare Moaștele Sfântului Ierarh Andrei Șaguna.

Vineri, 27 noiembrie, seria manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Universității a continuat cu vernisajul unei expoziții de tablouri realizate de Adina Stănescu, studentă în anul III la Facultatea de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității. Expoziția are o tematică variată, cuprinzând naturi statice, peisaje și reprezentări ale unor scene din piese de teatru. Ideile și sentimentele artistei au fost îmbinate armonios și transpuse cu mult talent prin culoare, spre încântarea studenților, profesorilor și a invitaților acestora.

Expoziția va putea fi vizionată de șaguniști și de oaspeții lor timp de o săptămână, până pe 7 decembrie, ziua în care se va desfășura o altă sărbătoare devenită tradiție șagunistă, festivitatea împodobirii bradului de Crăciun.

Comentează știrea

un cetatean
29 noiembrie 2015
extraordinar

Ce eveniment important si cata preocupare. Cum or fi reusit asa ceva? Mare lucru...

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 28 Noiembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Decernarea Premiului "Mehmet Niyazi"
Vineri, 27 Noiembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Decernarea Premiului "Mehmet Niyazi"
Pagina a fost generata in 1.5943 secunde