Sărbătoare religioasă. Credincioșii îi cinstesc pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel

178
Sărbătoare religioasă. Credincioșii  îi cinstesc  pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel - sfintisursaturnulsfatului-1593351621.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, 29 iunie, Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

Despre Sfântul Apostol Petru se știe că s-a născut în Betsaida Galileei. Numele său iudeu era Simon, dar Mântuitorul îl va numi Chifa (piatră). Biblia spune că el și-a declarat credința, dar s-a și lepădat de Hristos, atunci când a fost prins spre a fi răstignit.

Sfântul Apostol Pavel era originar din Tarsul Ciliciei, din neamul Veniamin și lupta împotriva creștinilor. Mai mult decât atât, el ar fi participat la uciderea arhidiaconului Ștefan. La un moment dat, pe calea Damascului i se arată Hristos într-o lumină orbitoare, care îl mustra: "Saule, Saule de ce mă prigonești?" De atunci, s-a convertit și a primit botezul de la Anania, episcopul Damascului. Se spune că, apoi, Sfântul Apostol Pavel a pornit în trei mari călătorii misionare și a scris 14 epistole care se găsesc în Sfânta Scriptură. Din păcate, el a fost decapitat din porunca împăratului Nero, în anul 67.

De asemenea, din cauza faptului că cei doi sfinți au fost în temniță, pentru că L-au mărturisit pe Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu, au devenit ocrotitori ai sistemului penitenciar din România. Totodată, ei sunt considerați a fi ocrotitori ai celor lipsiți de libertate și din cauza faptului că cei ajunși în penitenciare sunt persoane care au greșit față de Dumnezeu, precum au greșit și ei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8459 secunde