Sărbătoarea "Izvorul Tămăduirii"

797
În fiecare an, în vinerea din Săptă-mâna Luminată, Biserica Ortodoxă sărbătorește Izvorul Tămăduirii. Este un praznic închinat Maicii Domnului, menit să arate rolul Fecioarei Maria în lucrarea mântuirii oamenilor. Nu-mele de Izvorul Tămăduirii amintește de o serie de minuni săvârșite la un izvor aflat în apropierea Constanti-nopolelui.
Cu puțin timp înainte de a ajunge împărat, Leon cel Mare (457-474) se plimba printr-o pădure din apropierea Constantinopolelui. A întâlnit un orb rătăcit, care l-a rugat să-i dea apă și să-l călăuzească spre cetate. La un moment dat, a auzit-o pe Maica Domnului spunându-i: "Nu este nevo-ie să te ostenești, căci apa este aproape! Pătrunde, Leone, mai adânc în această pădure și luând cu mâinile apa tulbure potolește setea orbului și apoi unge cu ea ochii lui cei întune-cați". Leon a făcut întocmai, iar orbul a început să vadă. După ce a ajuns împărat, Leon a construit lângă acel izvor o biserică. La rândul său, împăratul Justinian (527-565) care suferea de o boală grea și s-a vinde-cat după ce a băut apa din izvor a construit o biserică și mai mare. De-a lungul timpului, apa acestui izvor a vindecat multe boli și a tămăduit diferite răni și suferințe.
Astăzi, IPS Teodosie va oficia slujba Sfintei Liturghii la ora 9,30 la mănăstirea Dervent, acolo unde au ajuns încă de aseară și moaștele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, care vor rămâne până în jurul orei 18. În jurul orei 12, la izvorul din apropierea mănăstirii va avea loc sfințirea apei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6558 secunde