Sărbătoarea Liceului Internațional de Informatică din Constanța

699

Articole de la același autor

În fiecare an, în preajma zilei de 9 mai, Ziua Europei, este sărbătorit la Constanța Liceul Internațional de Informatică, instituție care promovează interculturalitatea, libertatea și relațiile bune dintre popoare.
Anul acesta, la cea de-a treia ediție a "Zilelor Liceului", data coincide cu perioada de desfășurare a celei de-a IX-a ediții a Concursului Internațional de proiecte informatice InfoMATRIX, organizat de rețeaua de instituții de învățământ Lumina, din care face parte, motiv pentru a prelungi activitățile pe tot parcursul lunii mai.
Startul l-au dat vineri, 6 mai, elevii claselor a XI-a A, a XI-a D și a VII-a A, sub coordonarea prof. Alina Mihalache, Claudia Bosoancă și Alexandra Botoșanu, care au organizat, pentru zece elevi de la Centrul de Plasament Micul Rotterdam, o activitate specială în scopul de a promova educația estetică și ludică la copiii preșcolari, dar și pentru a-i familiariza pe elevi cu privire la activitățile de voluntariat.
Săptămâna 16-20 mai va fi de-cretată "Săptămâna ariei curriculare - Limbă și comunicare".

Tot județul se mândrește cu ei!
Aniversarea Zilelor Liceului este un bun prilej pentru a-i sărbători și premia pe elevii care au făcut cunoscut numele liceului în țară și peste hotare, printre care îi amintim pe Diana Anastase (VIII), Bianca Mocanu (XI), Lucian Scurtu (XI) și Paul Iacomi (XII), echipa de chimiști care a ridicat județul pe locul II la nivel național; Aurelian Minuță (XII), laureat al mai multor concursuri județene, inter-județene și naționale de matematică; Lucian Scurtu (XI) și Andreea Stoian (XI), participanți la etapa națională a olimpiadelor de geografie și respectiv, istorie; Adara Grigore, participantă la olimpiada națională de limba engleză; Ioana Schipor (X), participantă la olimpiada de limba spaniolă. Se alătură laureatele olimpiadei naționale de limba turcă, ce a avut loc la Brașov în luna aprilie: Amyra Isik (X) - Pre-miul II, Alaa Alzaitri (IX) - Premiul III, Yasemin Serif (XII) - Mențiune.
La Houston, SUA, zilele acestea se desfășoară cea mai mare competiție internațională de proiecte de inginerie, energie și mediu, I-SWEEP - International Sustainable World (Energy, Engineering, and Environment) Project Olympiad, unde Lucian Scurtu, împreună cu prof. Marius Lungu, participă cu proiectul "Solurile artificiale", alături de alte 470 de proiecte din 70 de țări.
Iulian Nicolcioiu (XI), îm-preună cu prof. Sinan Kosak, participă, la București, cu proiectul său "Spartacus", la Concursul Internațional de proiecte infor-matice Info MATRIX, categoria Robotică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6453 secunde