Sărbătorile weekend-ului

382
Sâmbătă, 10 decembrie, începând cu ora 8.00, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va sfinți capela cu hramul "Sfânta Mare Muceniță Irina", din orașul Hârșova (lângă Monumentul Eroilor), slujbă urmată de săvârșirea Sfintei Liturghii arhierești.
La ora 12.00, Ierarhul Tomisului va sfinți pictura bisericii "Sfântul Apostol Andrei" din Vadu Oii (în apropierea podului de la Giurgeni - Vadul Oii), iar la final este programată sfințirea troiței situate la intrarea în sat.
Tot sâmbătă, 10 decembrie, începe cea de-a doua ediție a Festivalului duhovnicesc "Serile Filocalice", desfășurat de ASCOR Constanța cu prilejul sărbătorii Nașterii Domnului.
Debutul festivalului este marcat de Concertul Extraordinar de Colinde Psaltice "Hristos se Naște - Slăviți-L" care va avea loc sâmbătă, 10 decembrie 2001, începând cu ora 18.30, în sala mare a Casei de Cultură din Constanța. Concertul este susținut de Grupul Bizantin "Sf. Vasile cel Mare", dirijat de protopsaltul Marian Bostan.
Duminică, 11 decembrie, începând cu ora 9.00, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constanța.
La ora 17.00, Ierarhul Tomisului va oficia slujba Vecerniei la biserica "Sfântul Spiridon" din Constanța (cartier Inel II, str. Cutezătorilor), așezământ de cult ce își serbează hramul pe 12 decembrie, când este sărbătoarea Sfântului Spiridon, Episcopul Trimitundei.
De la ora 11.00, Corul de cameră "Cantilena" al Colegiului Național de Arte "Regina Maria" va susține un concert de colinde și cântece de Crăciun la biserica "Sfânta Treime" (zona Casa de cultură) din Constanța. Corul este dirijat de prof. Dr. Horațiu Alexandrescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Septembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Armenii constănțeni în sărbătoare
Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Petrecere la Murfatlar
Pagina a fost generata in 1.537 secunde