Sătui de grijile cotidiene? Poftiți la teatru!

503
Dacă în cursul săptămânii constănțenii sunt foarte ocupați cu grijile cotidiene, nu rămâne decât week-end-ul pentru puțină relaxare și evadare din rutina zilnică. Iată ce au pregătit instituțiile de cultură pentru constănțeni.

"Otello", pe scena Teatrului "Oleg Danovski"

Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" Constanța pune în scenă duminică, 27 mai, de la ora 19:00, penultima dintre capodoperele compuse de Giuseppe Verdi, "Otello", pe un libret de mare calitate scris de Arrigo Boito după celebra piesă Othello a dramaturgului englez William Shakespeare. Ca și în cazul ultimei sale opere, Falstaff, a cărei premieră absolută a avut loc la Teatro alla Scala din Milano, la 9 februarie 1893, se observă influența clară wagneriană, trecerea de la opera bazată pe arii și tehnica de interpretare bel-canto la genul cunoscut ca fiind operă simfonică. Premiera operei a avut loc la Milano, la Teatro alla Scala, în ziua de 5 februarie 1887. Din distribuția spectacolului, fac parte Marius Budoiu (Cluj), Akiko Hayakawa (Japonia), Ștefan Ignat (București), Doru Iftene, Bogdan Sandu, Constantin Acsinte, Laurențiu Severin, Lucia Mihalache și Ioan Vrășmaș. Spectacolul se va desfășura sub bagheta maestrului dirijor Koichi Inoue din Japonia. Biletele puse la vânzare pentru acest spectacol pornesc de la 10 lei și ajung până la 25 de lei, în funcție de poziția locului în sala de spectacol.

"Scaiul" se ține la Teatrul de Stat

Constănțenii pot revedea comedia "Scaiul" scrisă de Georges Feydeau, povestea în care personajul principal Lucette, "amanta scai", inter-pretată de Dana Dumitrescu, reușește să se agațe de iubitul ei, piesa având un final fericit și neașteptat. Interpretarea actorilor și replicile cu dublu sens și umor rafinat vor crea o seară perfectă. Cine vrea să vadă piesa este așteptat în această sâmbătă, 26 mai, de la ora 19.00, la Teatrul de Stat Constanța. Din distribuție fac parte, printre alții, Dana Dumitrescu, Mihai Sorin Vasilescu, Adrian Dumitrescu și Iulian Enache. Biletele se pot procura de la Casa de bilete a Teatrului sau de la Agenția de bilete.

O duminică cu "Titanic Orchestra"

Duminică, 27 mai, de la ora 19.00, la Teatrul de Stat Constanța, se va juca piesa "Titanic Orchestra", de Hristo Boicev, în regia artistică a lui Iulian Enache, scenografia Lăcrămioarei Dumitrașcu și muzica lui Adrian Hasna Preda. Din distribuție, vor face parte actorii Marian Adochiței, Georgiana Mazilescu, Cosmin Mihale, Remus Archip, Ionuț Alexandru, Laura Crăciun. Piesa aduce în viziunea publicului o lume apropiată nouă, dar totuși necunoscută. O lume din care noi facem parte, dar nu vrem să recunoaștem. Multe iluzii, multe speranțe de a fugi din realitate în iluzie, ca mai apoi să existe dorințe aprigi de a fi reprimite în mijlocul realității.

"«Titanic Orchestra» este un spectacol despre oameni puțin mai comuni și mai special decât ne-am obișnuit noi să fie. Este un spectacol despre ce vedem și ce nu vedem, sau ce refuzăm să vedem și ceea ce reușim să vedem la un moment dat. Este vorba de acei oameni care au sau nu au șansă în viață, care au sau nu au viitor, aparent noi pornim cu aceeași încărcătură biologică și ea se transformă pe parcurs în funcție de întâlnirile pe care noi le avem pe parcurs, cu școala, cu oamenii, cu colectivul, cu familia, societatea în ansamblu și atunci ne transformăm. Unii reușim, avem câteva reușite, unii nu. În acel moment, totul începe să fie tributar", spune regizorul Iulian Enache despre piesă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2785 secunde