Scandal la Universitatea "Ovidius": decani înlocuiți peste noapte!

15839
40
Scandal la Universitatea

Articole de la același autor

Noul Senat al Universității "Ovidius" e hotărât să facă treabă și nu pierde timpul deloc. Aceasta este explicația grabei cu care, peste noapte, din prima ședință au apărut decani interimari în fruntea celor 16 facultăți, cei înlocuiți declarând că este ilegal,

mai ales că nu s-a făcut nicio propunere din partea consiliilor facultăților, așa cum prevede legislația.

Toți cei cu care am stat de vorbă invocă art. 80 (2) din Carta Universității, care prevede că, în perioada dintre data alegerilor și cea la care își preiau prerogativele noile structuri, activitatea de con-ducere este exercitată de structurile în funcție la data alegerilor. Adică s-ar fi putut prelungi mandatul actualilor decani pentru încă cel mult o lună, când ar fi urmat să se organizeze concurs. În atari condiții, se vorbește deja de "răsplata fidelității".

Prof. univ. dr. Rodica Stăiculescu, fost decan al Facultății de Drept, înlocuită cu George Șerban, consi-deră apariția în presă, fără o anunțare prealabilă în cadrul Universității a schimbărilor petrecute, drept o lipsă de respect față de cadrele universitare: "Ne aflăm într-un moment de domeniul irealului. Se creează astfel încă o situație conflictuală, care duce la lipsă de respect. Nu se vorbește nicăieri de o perioadă de interimat. Sunt de acord cu orice, dar să se procedeze corect și transparent. Mi se părea firesc să avem un consiliu profesoral în cadrul facultății, prin care să se ia act că mi-am încheiat mandatul, eventual să prezint un raport și apoi să se facă propuneri".

Surprins sau nu, prof. univ. dr. Gheorghe Țarălungă, fost decan la Facultatea de Farmacie, înlocuit de Constanța Sava, a declarat că nu știa de această schimbare și că avea în față ordinea de zi a Senatului întrunit miercuri, 29 februarie, dar în care nu se prevede nicio numire de interimar.

"Știam că trebuie să se discute de regulamentul școlii doctorale, dar poate că au inclus la Diverse aceste numiri. Normal, mandatul meu expiră odată cu predarea ștafetei noului decan confirmat de noul rector", a mai declarat Țarălungă.

Întrebat în legătură cu această situație nou apărută și dacă va semna deciziile decanilor interimari, rectorul încă în funcție Victor Ciu-pină ne-a îndrumat să luăm legătura cu Constantin Popescu, directorul departamentului Resurse Umane (RUF), și cu președintele Senatului, Dănuț Epure. Directorul RUF a invocat că se află într-o ședință și nu poate vorbi. Președintele Senatului și în același timp nou alesul rector a transmis că rectorul numește interimari, întrucât mandatul foștilor decani a expirat și nu avea cine să semneze documentele.

Doar trei decani din 16 au rămas pe funcții

Surse din cadrul Universității "Ovi-dius" ne-au semnalat o altă încălcare a regulamentului de organizare a alegerilor, și anume numirea de lectori în funcții de conducere, nu de profesori sau conferențiari, cum se prevede legal. E vorba de lect. univ. dr. Cristina Flaut, numită decan la Facultatea de Matematică, sau lect. univ. dr. Mihaela Fulea, la Facultatea de Litere, ori lect. univ. dr. Daniela Hanțiu, de la Facultatea de Arte. Ca să nu mai amintim că prima a fost protagonista unui scandal deloc "flatant" pentru imaginea Universității și a fost chiar avertizată verbal de reprezentații secției 2 de Poliție.

La Facultatea de Fizică și Chimie, locul lui Mihai Gîrțu a fost luat de Gabriela Stanciu, la Facultatea de Științe Economice, Virgil Petrovici îl înlocuiește pe viitorul rector, la Facultatea de Istorie - Florin Anghel în locul lui Daniel Flaut, la Facultatea de Psihologie - Virgil Frunză în locul Ancăi Dragu, la Facultatea de Medicină Dentară - Aurelia Caraiane în locul lui Cornel Amariei, la Facultatea de Construcții, Dumitru Florea în locul lui Virgil Breabăn, la Facultatea de Științe Naturale - Liliana Panaitescu în locul lui Dragomir Coprean, la Facultatea de Inginerie Mecanică - Ionel Nicolae în locul lui Remus Zăgan.

În schimb, la Facultatea de Sport a rămas decan George Stăncu-lescu, la Facultatea de Teologie - Macedon Petrescu, iar la Facultatea de Medicină - Petru Bordei, dar care, după cum știm din campanie, va fi numit președinte al Senatului, în momentul recunoașterii ministeriale a rectorului Dănuț Tiberius Epure.

Comentează știrea

40 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
madam Flaut
1 martie 2012
mahalagioaica universitara

Madam Flaut nu este mahalagioaica universitara? Cea care s-a batut cu colega ei, s-a paruit si a fost apoi sanctionata de politie? In loc sa o sanctionati voi o promovati? Halal universitate! HaHaHa

securistu de serviciu
2 martie 2012
securistii au picat

Doamna Simona Anghel nu se lasa. Tovarasa noastra, cu ura proletara incearca din rasputeri sa ne demonstreze ca la Ovidius nu e bine. Ca ar fi interimari, ca nu se stia nimic...Povesti de adormit copiii. Mai bine ati spune o pe aia dreapta: Mihai Girtu a pierdut dupa ce ne ati anuntat toata campania ca are cele mai mari sanse, iar de ceilalti doi corifei nu mai vorbim. Doamna Anghel, Danut Epure chiar e rector. Iar Marmota nu mai inveleste ciocolata.

personal T.E.S.A.
2 martie 2012
Costel Popescu si Victor Ciupina-2 incompetenti-CEREM URGENT SCHIMBAREA LOR DIN FUNCTIE

va rugam schimbati urgent din functie pe Costel Popescu pentru necoordonarea departamentului de resurse umane si pentru spagile pe care le cere angajatilor ca sa ramana in functii.

angajat universitate
2 martie 2012
A venit vremea pensionarii pentru COSTEL POPESCU

Popescule,lasa-ne sa muncim si pensioneaza-te pentru ca trebuie tineret si la acest departament,AJUNGE,pune stop odata nenorocilor pe care le faci in calitate de director RUF si da-ti demisia sau pensioneaza-te.

crina
2 martie 2012
atentie la ce publici

Unde e scandalul ca nu am auzit nimic? S-au adunat decanii cu madatele expirate si au pus de un scandal? de ce nu si-au facut raportul de activitate, nu stiau ca la 1 martie se fac patru ani de cand sunt pusi in functie? legea nu prevede nimic in legatura cu functia didactica a decanilor. aaaaaaa! e prevazut in carta? carta facuta si aprobata de fostii decani, contrar legii, de frica sa nu le sufle scaunul tinerii si chiar batranii lectori care au fost tinuti pe loc de fostii decani pentru ca erau o amenintare. iti da voie legea dar, nu-ti da voie carta care din cate stiu se face dupa lege. sunt multi lectori care au implinit venerabila varsta de 50 de ani si nu au fost promovati de acesti ingerasi fosti decani. unii lectori, adevarate valori, au fost obligati de lege sa iasa la pensie deoarece dragutii decani nu au dorit sa le scoata posturi de conf pentru a putea ramane in activitate.Oare le era frica ca le ia locul? Sa nu dati vina pe bocarea posturilor deoarece asta se intampla prin 2009 si 2010. asa ca dragilor lasati plangerile pe la ziar, nu mai afirmati ca e scandal in univ. deoarece astazi chiar era liniste. chiar nu puteti fi doar colegi si atat? simona poate ai o treaba mai serioasa? ce promovezi tu? cadre didactice (profesori si conferentiari) care nu indeplinesc conditiile dupa noua lege nici macar de conferentiari? promoveaza asistentii nepromovati de decani care indeplinesc criteriile de conferentiari, astia merita - nu cei care plang dupa scaun!!!!! simona inainte sa scrii ptr educatie citeste macar legea (LEN 1/2011). succes!!! felicitari noului Rector!!!

cadru didactic
2 martie 2012
intrebare

cum adica nu va lasa popescu sa munciti? nu va lasa sa intrati la ore? sau v-a tras scaunul de sub fund si nu mai aveti echilibru? asta e!!! sa mai fi ramas pentru 2/3 saptamani maxim o luna, chiar atat de mult conteaza ptr voi?viata e frumoasa, mai aveti putin, eliberati-va, plimbati-va!!! intr-adevar legea are un defect, functiile didactice, mai ales prof si conf, trebuiau evaluate din 3 in 3 ani, sa nu va mai plangeti ca nu va lasa popescu sa munciti! voi cere rectorului sa faca in asa fel incat sa va doneze scaunele de decani, sa le luati acasa sa dormiti in ele. SUNTETI BOLNAVI DE FUNCTII!!!

Răspuns la: A venit vremea pensionarii pentru COSTEL POPESCU
Adăugat de : angajat universitate, 2 martie 2012
Popescule,lasa-ne sa muncim si pensioneaza-te pentru ca trebuie tineret si la acest departament,AJUNGE,pune stop odata nenorocilor pe care le faci in...
decan interimar
2 martie 2012
sarut mana dle rector

voi habar nu aveti cat am muncit noi in campanie sa-i lamurim pe cei 300 de votanti ai sefului. si-acum a venit si vremea noastra. de ce sa ma propuna facultatea daca eu am muncit din greu sa castig scaunul asta. pe unii dintre noi nici nu-i cunoaste dl rector ca a primit si el instructiuni de la anghel panait sa ma numeasca

universitar batran
2 martie 2012
felicitari ptr curaj

toata universitatea fierbe ptr ca se creeaza un prcedent prin care peste noapte ne vom trezi c tot soiul de indivizi in fctii de conducere fara sa stie nici macr facuktatea, personaje negative in ochii studentilor despre care ei vb pe coridoare

student
2 martie 2012
sfat

mai simona, de vrei tu sa faci scandal in presa si de ce nu vorbesti cu studentii si cu profesorii celor 16 facultati? atunci te lamuresti si tu si nu mai dai posibilitatea frustratilor sa faca scandal pubiblic prin aceste comenturi.

Croitorul
2 martie 2012
Aligator

aligatorul coboara impetuos

40 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Vineri, 24 Februarie 2012
Stire din Cultură-Educație : Cine va fi noul rector?
Pagina a fost generata in 0.4377 secunde