Scenariul nunții dobrogene, în versiune mircistă

1211

Articole de la același autor

Sub logo-ul "Împreună în diversitate" al Anului European al Dialogului Intercultural pe care îl parcurgem, zece elevi ai Colegiului Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța, coordonați de prof. Andreea Păunescu Girip, au participat la faza finală a programului itinerant cu liceeni din zone multietnice ale României, program intitulat "Caravana Dialogului Intercultural". Organizată de Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României, competiția s-a desfășurat pe parcursul lunilor aprilie-mai în șase zone interetnice ale României, iar cele șase licee câștigătoare din fiecare dintre acestea au participat la faza finală, la Brașov, la sfârșitul acestei săptămâni.
Echipa care a reprezentat regiunea Dobrogei, de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", a fost formată din elevi de clasa a XI-a, precum și din elevi de clasa a-IX-a. Ei au adus pentru Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" și pentru Constanța premiul III, la o distanță de doar câteva sutimi de punctaj de echipele plasate pe locurile II și I, din Suceava, respectiv Timișoara.
Concursul final a constat în parcurgerea a trei probe, la ultima dintre ele, însă, mirciștii alegând să construiască scenariul unei nunți din Dobrogea, între tineri cu etnii diferite, cu diferențe de religie și de tradiții legate de acest eveniment. "Ei au ales să folosească în jocul de rol cuvinte și porturi populare specifice etniilor conlocuitoare, iar finalul să fie unul care să dovedească faptul că diferențele de mentalitate pot fi depășite în spațiul dobrogean atât de bogat din punct de vedere etnic și religios", a declarat prof. Girip.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.0295 secunde