Schimb de bune practici la prima ediție a Conferinței Naționale a Centrelor Județene de Excelență

278
1
Schimb de bune practici la prima ediție a Conferinței Naționale a Centrelor Județene de Excelență - cex-1666690785.jpg

Articole de la același autor

În perioada 21-22 octombrie 2022, s-a desfășurat la Sibiu ediția I a Conferinței Naționale a Centrelor Județene de Excelență, unități conexe ale Ministerului Educației, înființate conform OMEC 5956/2020 și funcționând cu respectarea prevederilor Regulamentul de organizare și funcționare a centrelor județene de excelență/ Centrului Municipiului București de Excelență, aprobat prin Ordinului MEC nr. 5562/2020. Din partea Centrului Județean de Excelență, din Constanța au participat prof. Deacu Mariana și consilierul școlar prof. Căpățînă Mirela, membri ai consiliului de administrație al instituției.

La conferință au participat 33 directori și reprezentanți ai centrelor  județene de excelență din 29 de județe, scopul evenimentului fiind crearea unui cadru de colaborare și cooperare între aceste instituții, pentru realizarea cu succes a misiunii comune, aceea de a asigura condițiile  pentru selecția, pregătirea, susținerea și motivarea copiilor și tinerilor capabili de performanțe înalte. Evenimentul a fost organizat de Centrul Județean de Excelență Sibiu în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga”, Palatul Copiilor din Sibiu și Asociația ECCE Educația.

După cum informează prof. Marinela Mrejeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, articipanții au apreciat această acțiune care le-a oferit oportunitatea de a se cunoaște, de a împărtăși experiența proprie referitoare la selecția și pregătirea elevilor, de a identifica problemele comune și soluții posibile.

S-au planificat activități precum: lucru în echipe care să contribuie la îmbunătățirea programelor de studiu la fiecare disciplină din ofertele educaționale ale centrelor, dezvoltarea unui BiblioNet, crearea unei reviste online, desfășurarea de activități în parteneriat educațional și, nu în ultimul rând, informarea Ministerului Educației referitor la concluziile agreate de comun acord și aspectele care necesită intervenția specializată a factorilor decidenți.

Toți participanții au avut convingerea că, împreună, vor reuși să ofere tuturor elevilor elevilor înscriși la cursurile centrelor de excelență din județele pe care le reprezintă, un curriculum modern, flexibil, contexte de învățare activă și personalizată, în funcție de nevoile și aspirațiile acestora.

Totodată, și-au exprimat încrederea în autoritățile centrale, în sensul găsirii unor soluții viabile pentru îmbunătățirea cadrului legal de funcționare a centrelor de excelență, astfel încât să poată susține sutele de copii înscriși la programele de pregătire, pentru a parcurge drumul greu, dar frumos al performanței.

Comentează știrea

articipanții
25 octombrie 2022
Sala de conferinta

Pe-urile nu a mai avut loc. Din 33 de distinsi invitati, 19 articipanții au ascultat si retinut cu interes noile doctrine in educatie. Urmeaza masa rotunda cu P-ul in mijoc unde Cavaleritele vor impartasii colegilor de manusa regula turnirului educational.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.505 secunde