Schimb de experiență didactică între profesori constănțeni și turci

541
Schimb de experiență didactică între profesori constănțeni și turci - profesoriturci-1471367570.jpg

Articole recomandate

Săptămâna trecută, o delegație formată din profesori de limba turcă, reprezentanți ai ISJ Constanța și ai MENCS a participat, la Fethye, Turcia, la o serie de întrevederi cu reprezentanți ai Asociației Cadrelor didactice din Europa și Asia - AVRASYA.

Discuțiile au vizat proiectele europene din domeniul educației, de tipul Erasmus și Comenius, identificarea posibilităților de diversificare și de creștere a numărului de proiecte încheiate între instituții de învățământ din România și Turcia.

Conform declarației directorului Liceului "Gazi Anadolu" din Mugla, Mursel Ozata, în acest an, a fost semnat un protocol de înfrățire cu Liceul "Dante Alighieri" din București, urmând ca prima întâlnire dintre elevii turci și români să aibă loc în România, după începerea noului an școlar.

Prezent la discuții, președintele UDTR, Osman Fedbi, a declarat: "Proiectele educaționale constituie o prioritate a conducerii UDTR. Din acest motiv, dorim să ne implicăm permanent în diverse proiecte care vizează învățământul și schimbul de experiență dintre profesorii de limba turcă din România și cei din Turcia. Proiectele educaționale europene, parteneriatele cu școli din Republica Turcia sunt benefice atât pentru elevii de etnie turcă, dar și pentru cei români și contribuie la dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre România și Turcia".

Schimbul de experiență al cadrelor didactice din România a fost organizat de comisia de învățământ a UDTR și a fost coordonat de președintele comisiei, prof. Vildan Bomambet. Profesorii participanți la proiect au avut posibilitatea să viziteze și obiective turistice precum Parcul Național Saklikent și cetățile antice din apropierea orașului Dalyan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 17 August 2016
Stire din Cultură-Educație : In memoriam Virgil Coman
Miercuri, 17 August 2016
Stire din Cultură-Educație : Țapinarii  cântă-n Costinești
Pagina a fost generata in 1.1165 secunde