Schimb național de experiență în domeniul consilierii studenților

207
Schimb național de experiență  în domeniul consilierii studenților - consilierestudenti-1343147347.jpg
Ieri, a debutat, la Universitatea "Ovidius" din Constanța, "Întâlnirea Consilierilor în Carieră", manifestare inițiată de Centrul de consiliere educațională și profesională.

După cum declara psiholog drd. Gheorghe Raftu, directorul Centrului de Consiliere Educațională și Profesională, ideea organizării acestui eveniment a venit din dorința de a fi alături de absolvenții acestei prestigioase instituții de învățământ superior constănțean. "Universitatea noastră se preocupă tare mult de traseul profesional al absolvenților, iar centrul pe care îl coordonez reprezintă un tampon între universitate și piața muncii. Noi suntem foarte implicați în consilierea în carieră, în sensul că îi formăm pe absolvenții noștri să își conceapă un CV, să participe la interviuri de angajare, să scrie o scrisoare de mulțumire. Toate acestea fiind foarte importante, ne-am dorit să vină și un moment de schimb de experiență. În felul acesta aflăm ce fac colegii noștri și în felul acesta ne «updatăm» programul și activitatea noastră de așa manieră încât să le fim de folos absolvenților noștri. Programul acestei întruniri este unul cât se poate de interesant".

După ce ieri au susținut prelegeri Richard Simioniuc, pe tema "Metode și tehnici de training cu aplicativitate în activitatea de consiliere în carieră", și Marian Crăciun, de la Universitatea București, despre "Modalități de intervenție în dezvoltarea carierei; jocul de rol ca tehnică în consilierea de carieră", astăzi gazda, Gheorghe Raftu, va vorbi despre "Mobbing-ul (stressul) la locul de muncă". De asemenea, mai susțin prelegeri Irina Șubredu și Roxana Alma Andrei (Universitatea "Al. I. Cuza" Iași), Doina Troacă (Universitatea din Craiova), pe tema "Bune practice în consilierea de carieră", Gabriela Cuntan și Florin Bodin (Univer-sitatea Politehnică din Timișoara) - Con-silierea de carieră în universitățile cu profil tehnic".

La evenimentul care se încheie sâmbătă, 28 iulie, participă consilieri în carieră din 15 universități de stat din România. Consilierea în carieră este un domeniu de actualitate, având scopul pregătirii absolvenților de universitate pentru impactul cu piața muncii.

"Conducerea Universității «Ovidius» manifestă o preocupare permanentă atât pentru formarea profesională a studenților, cât și față de inserția absolvenților pe piața muncii. Apreciem și susținem desfășurarea acestor evenimente, deoarece în cadrul sesiunilor științifice au loc schimburi de experiență între profesioniștii mai multor universități, fapt ce aduce în plus valoare în activitatea desfășurată la Centrul de Consiliere", a declarat prof.univ.dr. Dănuț Tiberius Epure, rectorul UOC. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6304 secunde