Schimbări în echipa ISJ Constanța. Șapte inspectori, înlocuiți după ce le-a expirat mandatul

2599
Schimbări în echipa ISJ Constanța. Șapte inspectori, înlocuiți după ce le-a expirat mandatul - fotofondschimbariisj1-1594225087.jpg

Articole de la același autor

În plin calendar de organizare a concursului de titularizare, Inspectoratul Școlar Județean Constanța trece prin schimbări la nivel înalt. După numirea prof. Floriana Petre pe postul de inspector școlar general adjunct, alți cinci inspectori vor fi înlocuiți. Deși numirile au fost făcute discret, unul dintre noii inspectori a postat pe o rețea de socializare anunțul cu noua funcție chiar și înainte de a veni ordinul de numire de la Ministerul Educației și Cercetării.

Echipa șefului ISJ Constanța, prof. Sorin Mihai, se înnoiește. După ce la finele lunii iunie, când a expirat mandatul inspectorului școlar general adjunct prof. Alina Codreanu, iar postul acesteia a fost preluat de prof. Floriana Petre, la momentul respectiv inspector școlar pentru management instituțional, săptămâna aceasta, alți cinci inspectori noi vor intra în echipa de la ISJ.

În ciuda faptului că schimbările au fost făcute extrem de discret, primele vești le-am aflat chiar de pe Facebook. Prof. Gina Marin, fost director al Școlii nr. 16 din Constanța, actualmente profesor la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", a anunțat, ieri, încă de la primele ore ale dimineții că este noul inspector școlar la disciplina chimie. Asta deși, oficial, ordinele de numire, de la Ministerul Educației și Cercetării, nu sosiseră la ISJ nici aseară, la încheierea ediției. De altfel, nici purtătorul de cuvânt al ISJ, prof. Marinela Mrejeru, și nici inspectorul școlar general Sorin Mihai nu au oferit o poziție oficială în ce privește schimbările, tocmai pe motiv că nu au încă nicio hârtie oficială. Contactată de "Cuget Liber", nici Gina Marin nu a dorit să răspundă întrebărilor noastre.

La disciplina limba și literatura română a fost numită inspector școlar prof. Mihaela Airinei, de la Liceul Teoretic Techirghiol, care o va înlocui pe prof. Cristina Ivan. La istorie va fi inspector prof. Magdalena Baciu Iacob, actualmente director al Școlii Gimnaziale 23 August, din localitatea 23 August, și care o va înlocui pe funcție pe prof. Paula Carmen Iordan. Doi inspectori școlari noi sunt și pentru învățământul primar. Este vorba despre prof. Laura Farcaș, de la Școala Gimnazială Poarta Albă, și prof. Iulia Cabrancea, de la Școala Gimnazială nr. 24 "Ion Jalea" din Constanța. Acestea le vor înlocui pe prof. Mihaela Anghelescu și prof. Lavinia Seucea. De asemenea, la biologie, va prelua postul de inspector prof. Niculina Stoian, tot de la Școala Gimnazială nr. 24 "Ion Jalea", înlocuind-o pe prof. Adriana Simona Popescu. Iar, la învățământ profesional și tehnic, a fost numit inspector școlar prof. Maria Popa, actualmente director al Liceului Poarta Albă.

XXX

În luna decembrie 2019, atunci când a preluat mandatul de inspector școlar general, prof. Sorin Mihai declara, pentru "Cuget Liber", că una dintre prioritățile sale este numirea de inspectori, pentru a acoperi posturile neocupate. "Îmi propun ca Inspectoratul Școlar Județean Constanța să devină un mediu mult mai prietenos și să punem accentul pe îndrumarea și sprijinul cadrelor didactice. În acest sens, transparența și comunicarea trebuie să ne guverneze orice acțiune, orice activitate. Trbuie să ne amintim că suntem colegi de catedră cu cei pe care trebuie să îi sprijinim și să venim în preîntâmpinarea tuturor problemelor astfel încât să dovedim că această instituție le apreciază munca și le-o susține deopotrivă. Vin cu oameni competenți, cu oameni care vor să facă treabă", spunea, la momentul respectiv, șeful ISJ Constanța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5161 secunde