Școlile din București vor fi închise de marți. Declarațiile ministrului Educației

Duminică, 18 Octombrie 2020
201
Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat duminică, la Digi24, că școlile din București vor fi închise „cel mai probabil” marți, prin decizie a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, după ce Capitala a depășit pragul de trei cazuri la mia locuitori. Orele se vor desfășura exclusiv online, a mai precizat ministrul. 


„De mâine (luni - n.r.) copiii merg la școală”, a spus ministrul Anisie, precizând că, deși pragul de trei cazuri la mia locuitori a fost atins în București, decizia de închidere a școlilor o ia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, după informarea primită de la Direcția de Sănătate Publică.


„DSP va prezenta situația epidemiologică Comitetului pentru Situații de Urgență. În funcție de situație și de numărul focarelor din școli, Comitetul pentru Situații de Urgență București poate decide suspendarea temporară pentru 14 zile a cursurilor”, a explicat ministrul care este procedura.


Monica Anisie anticipează că soluția Comitetului va fi de închidere a școlilor din București și trecerea la învățământ exclusiv online.


„Cel mai probabil, de marți vor fi suspendate cursurile față în față, dar vor continua în sistem online”, a mai spus Anisie.


Ministrul a mai adăugat că tabletele pentru orele online au fost distribuite celor care au cerut, iar părinții vor putea să-și ia liber pentru a sta acasă cu copiii.


„Tabletele au fost livrate la nivelul municipiului București. Ministerul le-a livrat pe 25 septembrie, la momentul actual inspectorii au distribuit tabletele”, a afirmat Monica Anisie, precizând că în Capitală au livrate la cerere 8.057 de tablete prin intermediul Ministerului Educației.


„Am mai trecut prin astfel de situație (în primăvară, pe perioada stării de urgență - n.r.). Guvernul a dat ordonanță de urgență pentru ca părinții să poată rămâne acasă să-i supravegheze pe copii, dacă se trece în scenariul roșu”, a arătat ministrul Educației.Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.1311 secunde