Școlile italiene reduc numărul elevilor străini

198
Copiii românilor și albanezilor, comunitățile de imigranți cele mai numeroase din Italia, vor fi cei mai afectați de o nouă decizie a autorităților, prin care se limitează numărul elevilor străini dintr-o clasă, potrivit "Scotsman".
Ministrul educației, Mariastella Gelmini, a declarat că va reduce numărul elevilor străini dintr-o clasă la 30%.
Ea a spus că limitările vor fi impuse din septembrie și vor viza inițial primii ani de școală. Ea a declarat că "astfel se vor evita clasele de ghetto formate din elevi străini".
Ziarul amintește că au fost cazuri în care părinții din ora-șe cu populație imigrantă numeroasă au refuzat să-și trimită copiii la școală, pentru că se temeau că aceștia ar fi ținuți în loc din cauza elevilor străini. "Această mișcare nu este rasism. Școlile ar trebui să fie locuri de integrare, iar instituțiile noastre sunt gata să accepte copii din toate culturile și colțurile lumii. În același timp, școlile italiene trebuie să-și păstreze cu mândrie tradițiile și să continue să învețe cultura țării noastre. Clasele de cetățenie constituie un pas în direcția cea bună, pentru că ele vorbesc despre respect, istorie și legile culturii italiene", a declarat ministrul.
În urmă cu doi ani, partidul xenofob Liga Nordului a prezentat o propunere de introducere a unor clase exclusiv pentru imigranți, în loc să li se permită să intre direct în sistemul italian.
În școlile italiene învață 690.000 de elevi străini din 190 de țări, majoritatea din Albania și România, scrie "The Scotsman".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 09 Ianuarie 2010
Stire din Cultură-Educație : Luni se sărbătorește Sf. Teodosie
Pagina a fost generata in 2.4426 secunde