Școlile nu se mai închid în funcție de vaccinarea profesorilor!

395
Școlile nu se mai închid în funcție de vaccinarea profesorilor! - elevi-1642145757.jpg

Articole recomandate

Școlile nu se vor mai închide în funcție în funcție de rata de vaccinare în rândul cadrelor didactice, ci în funcție de gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților COVID la nivel de județ, potrivit unei hotărâri a Comitetului pentru Situații de Urgență.


Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința din 13 ianuarie Hotărârea nr. 3 pentru:


abilitarea Ministerului Educației și Ministerului Sănătății pentru modificarea Ordinului comun nr. 5.338/2.015/01.10.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 în sensul permiterii desfășurării cursurilor cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe, în funcție de rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19;
scoaterea de la rezervele de stat a unsprezece construcții ușoare din elemente modulate, în vederea organizării unor puncte de triaj observațional/epidemiologic la unitățile spitalicești din județele Arad, Hunedoara, Teleorman și Timiș.
Cu alte cuvinte, școlile vor funcționa cu prezența fizică a elevilor în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este de cel mult 75%.


În cazul în care paturile COVID din spitale sunt ocupate în proporție mai mare de 75%, școlile din județul respectiv trec în sistem online, potrivit hotărârii adoptate de CNSU. Pentru a se redeschide școlile în aceste județe, gradul de ocupare a paturilor COVID în spitale trebuie să scadă sub 70%.


Mai mult decât atât, cursurile cu prezență fizică vor fi suspendate pentru o perioadă de 10 zile în momentul apariției a trei cazuri confirmate de COVID într-o clasă (grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal).


Direcțiile județene de sănătate publică vor trebui să publice în fiecare joi, pe site-urile proprii, rata de ocupare a paturilor în de spital, scrie Digi24.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4761 secunde