Concurs Scriitoarea Vera Cordonescu, la al doilea roman

547

Articole de la același autor

Miercuri, 10 decembrie, în aula Bibliotecii Județene "Ioan N. Roman" din Constanța, a avut loc lansarea romanului "Otravă roz, iubirea", semnată de prof. Vera Cordonescu. Evenimentul a fost prezentat de drd. Corina Apostoleanu, poetul Arthur Porumboiu, lectorul romanului, și prozatorul Ovidiu Dunăreanu, președinte al Filialei "Dobrogea" a Uniunii Scriitorilor din România. Evenimentul a strâns în aula Bibliotecii Județene un public numeros de prieteni, colegi și elevi.
Romanul "Otravă roz iubirea", apărut la editura Ex Ponto, este unul mai puțin obișnuit, cum a și remarcat Dunăreanu în timpul prezentării sale. Este vorba de o trilogie în tot atâtea volume ce se intitulează "Alunecând pe panta aventurii", "În capcana păianjenului" și, respectiv, "Nu se moare din dragoste". Romanul în trei volume este cel de-al doilea al autoarei, primul apărând acum 11 ani la editura Leda și intitulându-se "Întâlnirea". "Dacă nu mă înșeală memoria, pe Vera am prezentat-o chiar în sala aceasta cu primul ei roman. După 11 ani nu știam ce se mai întâmplă cu ea. Iată că nu a stat degeaba, ci revine în forță cu trei volume care pot fi luate separat câte trei romane, legate între ele prin atmosferă, prin subiect și prin personaje", a spus Ovidiu Dunăreanu în cursul prezentării sale.
"Este un prilej minunat de a discuta – pornind de la textul cărții - despre dragoste, păcat și ispășire, aspirația spre absolut, creație, teme cât se poate de potrivite pentru această ultimă lună a anului, în preajma Crăciunului", a declarat autoarea trilogiei. "Otravă roz iubirea" "este romanul unei iubiri imposibile, nu atât fiindcă se desfășoară în spațiul proscris al extraconjugalității, cât din pricina incompatibilității celor doi parteneri, o femeie posesivă, exaltată și orgolioasă, un bărbat ezitant, bătând în retragere. Este romanul înverșunării într-o iubire sortită din start eșecului, eroina perseverând împătimit în ipostaza don quijotescă a unui vajnic asediator luptând cu morile de vânt", a spus Cordonescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5761 secunde