Romulus Vulpescu (aprilie 1933 - septembrie 2012)

Scriitorul, traducătorul și publicistul

300
Scriitorul, traducătorul și publicistul - 20090219romulusvulpescu-1348081204.jpg
Romulus Vulpescu a încetat din viață marți după amiază, la vârsta de 79 de ani.

Romulus Vulpescu a încetat din viață lăsând traduceri remarcabile din literatura franceză. A tradus poezie de François Villon, Dante Aligheri, Charles d’Orléans, François Rabelais și Alfred Jarry. A tradus, de asemenea, și din "Poeții Pleiadei". 

Fiul Elenei (născută Botez) și al lui Constantin Vulpescu, maistru militar armurier, a fost căsătorit cu prozatoarea Ileana Vulpescu, autoarea romanului "Arta Conversației".

După terminarea liceului "Gh. Șincai" din București, pe care l-a făcut la seral devenind strungar calificat, a absolvit, în 1955, Facultatea de Filologie, Secția Limba și Literatura Română.

A lucrat ca redactor la Editura de Stat pentru Literatură și Artă, la Editura pentru Literatură Universală, la revista "Luceafărul", ca secretar literar și director adjunct la Teatrul "Barbu Delavrancea". 

A fost muzeolog la Muzeul Literaturii Române și în redacția "Manuscriptum", secretar la Uniunea Scriitorilor și director al Teatrului Mic din București, conform wikipedia.

În Legislatura 1990-1992 a fost senator și membru în grupurile de prietenie cu Statul Israel, Franța și Ungaria, apoi a fost membru în Consiliul Național al Audiovizualului între 1994 și 1998.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3348 secunde