"Scufița Roșie" în pași de street dance

596
După succesul pe care l-a avut cu spectacolul "Cavalerii mesei rotunde", montat la Teatrul de Stat în vara acestui an, cunoscutul coregraf constănțean Călin Hanțiu a pus în scenă un nou spectacol, de data aceasta cameral-coregrafic, așa cum îi place să-l numească.
Cei mici, tinerii, precum și adulții vor putea vedea duminică, 7 noiembrie, ora 11, la compania independentă de teatru Agon (cu sediul în Piața Ovidiu), o nouă abordare a poveștii clasice "Scufița roșie", conformă cu realitățile actuale pe care tinerii le experimentează.
În cadrul unei conferințe de presă prilejuită de apropierea evenimentului, Călin Hanțiu a dezvăluit câteva dintre cele mai importante aspecte ale spectacolului. Am aflat, astfel, că realizatorul spectacolului și-a provocat personajul principal cu noi tentații, pe care le vom vedea exprimate în pași de street dance.
Tineri talentați din Constanța, Năvodari și Eforie Nord vor spune povestea Scufiței pe ritmuri moderne, dar va exista și un povestitor, în interpretarea actriței Elena Bondari.
Spectacolul, cu o durată de 45 de minute, va fi regândit de coregraf în funcție de reacțiile pe care le va primi, în așa fel încât să fie prezentat în micro-turnee, așa cum și-a exprimat Călin Hanțiu intenția. El a accentuat faptul că tinerii distribuiți în spectacol sunt foarte talentați în ceea ce fac, exprimându-și, totodată, regretul că nu au studiat baletul, întrucât îi consideră pregătiți pentru acest domeniu. "Simt că le place foarte mult dansul, dar recunosc că mi-a fost cumva teamă de modul în care vor reacționa la obligația de a interpreta un rol. Sunt copii foarte talentați, chiar îmi pare rău că nu au studiat baletul", a spus Călin Hanțiu.
Mesajul pe care vrea să-l transmită se adresează părinților (Călin Hanțiu fiind tată, la rândul său), dar și copiilor și tinerilor, pe care vrea să-i plaseze în fața divergențelor dintre clasic și modern. "Dorința mea e de ajunge la o concluzie în ceea ce privește modul corect în care să-ți crești copilul: în stilul clasic sau tradițional?", a precizat Călin Hanțiu.
Street dance-ul va fi integrat, de asemenea, în următorul spectacol pe care coregraful intenționează să-l pună în scenă, și anume "Frumoasa și bestia", astfel că oferta teatrală adresată copiilor și adolescenților se va diversifica.
În premiera de pe 7 noiembrie îi vom putea urmări pe Elena Bondari, Anda Dima, Andrei Ștefan (Beni), Nicușor Drăgan și George Tudor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 04 Septembrie 2010
Stire din Diverse : Spectacole la Teatrul "Agon"
Pagina a fost generata in 0.3722 secunde