Se caută director pentru Teatrul de Stat Constanța

898

Articole de la același autor

Este o nouă încercare a Consiliului Județean de a găsi un director general pentru Teatrul de Stat Constanța. După plecarea Beatricei Rancea, a urmat un concurs anulat din cauza neprezentării candidaților și apoi scandalul în stradă între artiști - autorități. Din iulie 2007 până în prezent, teatrul a fost condus de trei directori, dar mai trebuie unul, deasupra tuturor.

Consiliul Județean Constanța organizează, pe data de 21 ianuarie, concursul pentru ocuparea postului de director general al Teatrului de Stat Constanța. Mai ceva ca la o licitație, candidatului la această funcție i s-a pus pe site-ul CJC și un caiet sarcini. Conform anunțului public, noul director are în subordine, lucru stipulat și în organigrama aprobată prin HCJC nr.131/25.05.2007, 162 de angajați, dintre care personal artistic - 102.
În vara 2007, pentru același concurs au fost depuse două dosare: Ion Besoiu și Cristian Șofron, niciunul dintre candidați neprezentându-se. Până în prezent, teatrul a fost condus de Sorin Militaru - director general adjunct artistic, Bogdan Caragea - director de producție și Sorin Lucian Ionescu - director de strategie și comunicare.
De menționat că nici noul director nu va scăpa de efectele gafelor autorităților din urmă cu mai bine de patru ani privind reorganizarea teatrelor locale. La Tribunalul Constanța se află pe rol procesul intentat de Sindicatul Independent al Salariaților din Teatru, Sindicatul Unic "Fantasio" ce vizează, printre altele, anularea deciziilor de concediere și reintegrarea în funcțiile deținute anterior.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9045 secunde