Se modifică scenariul de funcționare pentru 13 unități de învățământ din Constanța

4472
Se modifică scenariul de funcționare pentru 13 unități de învățământ din Constanța - 5f109a87aee6a849b029f613-1602784456.jpg

Articole recomandate

Astăzi, 15 octombrie, prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian COȘA, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru votarea hotărârilor nr. 41 și 42 ale CJSU Constanța. Acestea prevăd modificarea scenariilor de funcționare în 13 unități de învățământ din județul Constanța, dar și normele aplicabile pentru localitățile constănțene, în funcție de rata de incidență cumulată din ultimele 14 zile.


Astfel, s-a votat în unanimitate trecerea din scenariul 2, în scenariul 3, pentru Grădinița cu Program Prelungit „Little Kids” Constanța (până pe 27 octombrie a.c., două îngrijitoare și două cadre didactice confirmate) și pentru Școala Gimnazială nr. 18 „Jean Bart” Constanța (pentru o clasă a II-a, până pe 28 octombrie a.c., un cadru didactic confirmat).


De asemenea, alte două unități de învățământ au trecut din scenariul 1, în scenariul 3 de funcționare, după cum urmează: Liceul Tehnologic Cogealac (o clasă a X-a, până pe 27 octombrie a.c., un elev confirmat) și Școala Gimnazială „Viceamiral Ioan Murgescu” Valu lui Traian (o clasă a VIII-a, până pe 27 octombrie a.c., un elev confirmat).


Totodată, șapte unități de învățământ vor trece din scenariul 3, în scenariul 2 de funcționare, ca urmare a finalizării perioadei în care a fost aprobat prin CJSU scenariul 3: Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 Mangalia (grupa mare), Grădinița cu Program Prelungit „Lumea Florilor” Năvodari (grupa mare), Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Năvodari (o clasă a XII-a), Școala Gimnazială „Gala Galaction” Mangalia (o clasă I), Liceul Teoretic „Callatis” Mangalia (două clase a III-a și o clasă a V-a), Grădinița cu Program Prelungit „Florilor” Cumpăna (grupa mică), Liceul Tehnologic „Gheorghe Miron Costin” Constanța (o clasă a IX-a).


În același timp, două unități de învățământ au trecut din scenariul 3, în scenariul 1 de funcționare, ca urmare a finalizării perioadei în care a fost aprobat prin CJSU scenariul 3 – Școala Gimnazială nr. 1 Istria și Școala Gimnazială nr. 1 Nuntași.


Tot în ultima ședință de CJSU, s-a prezentat situația, la nivel județean, în ceea ce privește rata de incidență cumulată a cazurilor COVID-19, în ultimele două săptămâni. Astfel, cu o rată de peste 3 / 1.000 locuitori sunt localitățile Fântânele și Săcele. Rata de incidență se situează între 1.5 / 1.000 locuitori și 3 / 1.000 locuitori în 5 localități – Constanța, Mangalia, Murfatlar, Agigea, Cumpăna. Restul de 63 de UAT-uri au o incidență mai mică sau egală cu 1.5 / 1.000 locuitori.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6008 secunde